Ga naar de inhoud
Ook wijde omgeving

Sein- en wisselstoring Amsterdam voorbij, treinverkeer weer opgestart

Archiefbeeld.

De sein- en wisselstoring in Amsterdam en wijde omgeving is verholpen. Het treinverkeer wordt weer opgestart, meldt de NS.

Het ging om een storing op de verkeersleidingspost Amsterdam. In en rond Amsterdam reden daardoor een tijdlang geen treinen.

Ernstig ontregeld

Spoorbeheerder ProRail heeft de storing sneller dan verwacht opgelost. Eerder meldde de NS nog dat die voor treinen richting Rotterdam tot zeker 11.30 uur zou duren, en dat treinen richting Weesp en Schiphol er tot 12.30 uur uit zouden liggen.

Het treinverkeer is nog ernstig ontregeld, meldt de reisinformatie van de NS. "Houd rekening met grote vertragingen en uitval van treinen, met uitstraling naar heel West-Nederland", staat er te lezen.

Niet veilig

Vanwege de storing was het volgens NS niet meer mogelijk om treinen op een veilige manier te laten rijden. "Daarom besloten we om al het treinverkeer van en naar Amsterdam te staken." Ook treinen vanuit Utrecht, Rotterdam en Almere reden daarom tijdelijk niet naar Amsterdam, wat volgens de woordvoerder een 'grote impact' had. Reizigers werden geadviseerd hun reis uit te stellen of een alternatief te kiezen.

Door de storing stonden geen treinen stil met reizigers erin. "We zorgen er altijd voor dat treinen met reizigers niet in een weiland stil komen te staan. Ze worden altijd naar het eerstvolgende station gereden", zegt een woordvoerder van NS.

Eerder op de ochtend reden er ook al geen intercity-directtreinen tussen Amsterdam, Schiphol en Rotterdam vanwege een seinstoring.