Ga naar de inhoud
Twee slachtoffers

Onderzoek fatale brand Arnhem duurt langer: 'Uiterst complex'

De brand in de De Wiltstraat in Arnhem, waarbij twee doden vielen. Beeld © ANP

Het onderzoek naar de oorzaak en de identiteit van de twee dodelijke slachtoffers van de brand dinsdag in de De Wiltstraat in Arnhem gaat volgens de politie nog wel enige tijd duren.

Het gaat om een 'uiterst complex onderzoek', zegt de politie, en daarom valt er nu nog niks over te zeggen. Het gebied van de 'omvangrijke en intense' brand geldt nog steeds als een plaats delict en is afgesloten.

Schuur achter woonhuizen

Door de grote brand werden twee huizen totaal verwoest. Vijf andere woningen zijn voorlopig in elk geval onbewoonbaar. Waar de brand is begonnen moet nog blijken, maar mogelijk was dat in een schuur waar een woning bovenop was gebouwd. 

In die afgebrande schuur achter woonhuizen in de straat ontdekten brandweer en politie dinsdagavond een lichaam. Gisteren werd bekend dat er een tweede lichaam was gevonden.

Klachten buurtbewoners

Buurtbewoners hadden al vaak geklaagd over overlast in en rond de schuur en de woning. De gemeente Arnhem was bezig met handhaving, maar de eigenaar van het gebouw maakte daartegen bezwaar. Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft toegezegd dat uitgezocht wordt wat er ambtelijk rond het bouwwerk is gebeurd.

In het dichtbebouwde gebied van de brand doen specialisten van de Forensische Opsporing onderzoek. Ook de recherche is aan het werk, net als specialisten van de brandweer. Hoe lang het gebied nog afgesloten blijft, kan de politie nog niet zeggen.

Tweede
Lees ook
Tweede lichaam gevonden na brand in Arnhem