Ga naar de inhoud
Eén minderjarige

Fatale steekpartij Emmen: 'verdachten ook achter poging overval tankstation'

De politie deed onderzoek in Emmen. Beeld © ANP / Editorial / Persbureau Meter

De drie jeugdige verdachten van de fatale steekpartij bij jeugdzorginstelling Yorneo in Emmen vorige maand blijven zestig dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Assen besloten, meldt het Openbaar Ministerie.

De drie verdachten zijn twee 19-jarige jongens en één jongen van 16 jaar oud. 

Bij de steekpartij op 14 januari kwam een 26-jarige medewerkster van de instelling om het leven. De vrouw uit Groningen overleed ter plekke. Het incident gebeurde aan de Stationsstraat in Emmen.

Ongeloof
Lees ook:
Ongeloof over dood 26-jarige jeugdzorgmedewerker: 'Wanneer is het genoeg?'

De drie worden er ook van verdacht dat zij dezelfde avond hebben geprobeerd een tankstation aan de Wolfsbergenweg in Emmen te overvallen.

Een van de twee 19-jarige verdachten en de 16-jarige verdachte zouden die zaterdag ook nog iemand van zijn of haar vrijheid hebben beroofd. Dit slachtoffer was in het pand waarin de steekpartij plaatsvond.

Flink geschrokken

De steekpartij zorgde vorige maand voor een flink ongeloof in Emmen. "We zijn met zijn allen heel erg geschrokken", liet burgemeester van Emmen Eric van Oosterhout weten. 

"De impact is drieledig: het slachtoffer is een vrouw van 26, dat is afschuwelijk. Maar ook voor de medewerkers die erbij waren. En ook de dader, die kennen we natuurlijk nog niet, maar die is ook niet op de wereld gekomen met het idee om iemand om te brengen."

Ongeloof
Lees ook:
Ongeloof over dood 26-jarige jeugdzorgmedewerker: 'Wanneer is het genoeg?'

De zorginstelling zelf sprak over een 'inktzwart moment'. "Een heftige en trieste gebeurtenis die ons ten diepste raakt. We zijn verdrietig en verslagen door dit verlies."