Ga naar de inhoud
15 en 17 jaar

Minderjarige verdachten steekpartij Den Haag blijven in cel, inspectie bekijkt melding

Voor de deur van de snackbar van het 39-jarige slachtoffer liggen bloemen. Beeld © ANP

De drie minderjarige verdachten van een dodelijke steekpartij in Den Haag, afgelopen vrijdag, blijven langer in de cel. Bij de steekpartij kwam een 39-jarige man om het leven.

De verdachten, twee meisjes van 15 en 17 jaar en een jongen van 17, werden in de nacht van vrijdag en zaterdag opgepakt en zitten in beperking. Dat betekent dat ze alleen contact met hun advocaat mogen hebben.

Zij worden ervan verdacht de 39-jarige snackbareigenaar en een 41-jarige vrouw op straat te hebben geslagen en geschopt. Ook werd de man gestoken. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Drie
Lees ook:
Drie minderjarigen vast voor dodelijke steekpartij Den Haag

Het slachtoffer werd zwaargewond op straat aangetroffen door agenten. Hij overleed later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

Melding

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft van Jeugdbescherming West in Den Haag een melding binnengekregen. De inspectie gaat nu bekijken wat er met die melding moet gebeuren, maar kan verder niets over de inhoud zeggen. Meldingen kunnen bijvoorbeeld gaan over een calamiteit, geweld of gedwongen behandelingen.

Bij zo'n melding kijkt de melder meestal zelf of die iets verkeerd heeft gedaan en zo ja, wat dan. Volgens de inspectie is dat de beste manier om daarvan te leren en de aanpak te verbeteren.

Jongen
Lees ook:
Jongen (13) vast voor steekpartij avondwinkel Den Haag

Mogelijk wordt er een onafhankelijke partij bij gehaald, die eventueel het hele onderzoek gaat uitvoeren. De inspectie kan ook besluiten het onderzoek zelf te doen.

De aanleiding van de steekpartij is nog onduidelijk en wordt onderzocht.

Stille tocht

Vrijdag wordt een stille tocht georganiseerd door bewoners van de Haagse wijk waar de steekpartij plaatsvond.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.