Ga naar de inhoud
Nieuwe familiefoto's

Nieuwe foto's van jarige Beatrix (85) met koning en Amalia

Portret van Prinses Beatrix. Beeld © ©RVD - Gemmy Woud-Binnendijk

Prinses Beatrix is vandaag 85 jaar geworden. De oud-koningin viert haar verjaardag zonder haar oudste zoon, koning Willem-Alexander. Hij is samen met koningin Máxima en prinses Amalia op werkbezoek op de Caribische eilanden.

De 85-jarige prinses werd op 31 januari 1938 geboren op Paleis Soestdijk in Baarn als oudste kind van koningin Juliana en prins Bernhard.

Beatrix was van 30 april 1980 tot en met haar abdicatie op 30 april 2013 koningin van Nederland. Inmiddels is ze alweer bijna tien jaar prinses.

Getrouwd en drie zonen

Op 10 maart 1966 trouwde Beatrix op 28-jarige leeftijd met Claus von Amsberg en samen kregen zij drie zoons: Willem-Alexander, Friso en Constantijn. In 2002 overleed haar man Claus. Elf jaar later overleed ook haar zoon Friso als gevolg van een ski-ongeluk.

Tegenwoordig woont prinses Beatrix op kasteel Drakensteyn in de bosrijke omgeving van Lage Vuursche, in de provincie Utrecht.

Ze treedt nog af en toe op in het openbaar als Prinses van Oranje-Nassau, maar dit gebeurt niet vaak meer. In de afgelopen maand was ze nog bij de uitvaart van de Griekse koning Constantijn en bij de traditionele nieuwjaarsontvangsten van het koningspaar.

Eerste
Lees ook:
Eerste officiële reis prinses Amalia begint: 'Lang in de kijker, ze komt bekaf terug'