Ga naar de inhoud
Spookrijdend op A2

Stel opgepakt na gevaarlijke achtervolging politie: dreumes op de achterbank

Foto ter illustratie Beeld © iStock

De politie in Echt heeft gisteravond een man en een vrouw aangehouden na een 'levensgevaarlijke' achtervolging. Het stel zou daarbij onder meer hebben spookgereden op de A2. "Tot onze schrik zat er ook een 1-jarige dreumes zonder gordel op de achterbank."

Dat schrijft de politie van Echt op Facebook. In het bericht vertellen agenten over de wilde achtervolging die gisteravond uit het niets ontstond. De Limburgse politie ging aanvankelijk af op een melding van twee mensen die op de Nieuwe Markt in Echt aan het bedelen waren omdat 'al hun spullen waren gestolen'.

Gevaarlijke capriolen

Maar toen de politie aankwam, besloot het stel snel weg te scheuren. Ze reden dwars door een wegafzetting, haalden bij doorgetrokken strepen in en reden dwars over de rotonde. "De bestuurder besloot zelfs om spookrijdend de afrit van de A2 afslag Echt op te gaan."

Politie
Lees ook:
Politie Memphis heft afdeling op vanwege dodelijke mishandeling

Op dat moment staakte de politie vanwege de veiligheid de achtervolging. Een andere patrouillewagen zag de auto even later weer op de A2 rijden. Maar ook dit keer wilde het stel niet stoppen, de bestuurder keerde en reed op de andere weghelft opnieuw spookrijdend over de snelweg.

Kindje mee naar bureau

Uiteindelijk zette de bestuurder de auto langs de kant en begon te rennen. Toch kon hij snel worden gepakt, net als zijn 20-jarige Ierse vrouw. Het kindje dat later werd ontdekt op de achterbank, werd meegenomen naar het politiebureau. "Want ja, bij mama of papa in de cel was natuurlijk geen optie", schrijven de agenten.

Waarom het stel wegvluchtte, is nog niet duidelijk. De man verklaarde dat hij de politie-inzet 'erg overdreven' vond. Hij had naar eigen zeggen alleen 'een beetje gevaarlijk gereden'. De politie is in ieder geval blij dat er geen gewonden zijn gevallen. "Want wij hoeven u niet uit te leggen dat deze achtervolging ook heel anders had kunnen aflopen."
 

En de dreumes?

De Raad van de Kinderbescherming beslist over wat er met de dreumes gaat gebeuren. Tot die tijd zit het kindje op een veilige plek.

De vreemdelingenpolitie doet onderzoek naar de identiteit van de verdachten. De man en vrouw zitten voorlopig nog vast, mede vanwege een aantal meldingen van oplichting door het stel.

Heel wat mensen sloeg de schrik om het hart toen ze op de A2 de spookrijder op hen zagen afkomen. Om die reden neemt de politie morgen contact op met Slachtofferhulp om mensen de kans te geven hun verhaal te doen.