Ga naar de inhoud
Dierenmishandeling

Kippen gruwelijk verminkt in Ede: 'Lijkt satanistisch ritueel'

Een gruwelijke vondst vandaag in Ede. Daar werden meerdere dode, zwaar verminkte kippen aangetroffen in een woonwijk. Volgens een medewerker van de dierenambulance lijken de kippen te zijn omgebracht bij een luguber ritueel.

De eerste melding over een dode kip kwam vanochtend binnen bij de Dierenambulance in de Gelderse plaats. Toen medewerker Vincent ter plekke kwam, trof hij een dode kip in een zak aan. 

"Toen ik in de buurt wat rondliep, kwam ik nog meer dode kippen tegen. Sommige zaten in zakken, maar één van de dieren was half in de grond begraven. Alleen het achterlijf stak nog uit de grond", aldus de geschrokken medewerker. 

Vrijspraak
Lees ook:
Vrijspraak voor verdachte van dumpen 24 chihuahua's in Geldermalsen

Volgens Vincent lijkt het erop dat de kippen zijn geslacht bij wat hij een 'satanistisch ritueel' noemt. Op doeken waarin de kippen waren gewikkeld waren symbolen getekend, en in de buurt van de dode dieren vond hij stukken van kaarsen en voorwerpen die leken op amuletten. 

Midden in woonwijk

Vincent zegt wel vaker dode, gedumpte dieren te hebben aangetroffen, maar zo gruwelijk als deze vondst zag hij ze nog niet vaak. "Het was ook nog eens midden in een woonwijk, waar mensen hun honden uitlaten", zegt Vincent.

De medewerker van de dierenambulance heeft wie er achter de slachtpartij kan zitten. Hij hoopt dat omwonenden iets hebben gezien. De politie onderzoekt de zaak.