Ga naar de inhoud
Twee medeplegers

OM eist ook in hoger beroep levenslang tegen verdachten moord Derk Wiersum

Giërmo (links) en Moreno (rechts). Beeld © ANP

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep opnieuw een levenslange gevangenisstraf geëist tegen de twee verdachten van de moord op advocaat Derk Wiersum.

De twee, Moreno B. (34) en Giërmo B. (39, geen familie), staan terecht voor het gerechtshof Amsterdam, in de extra beveiligde rechtszaal op Schiphol.

Zij ontkenden opnieuw dat zij de daders zijn van de schokkende moord. De rechtbank veroordeelde hen in 2021 tot dertig jaar cel, nadat het OM toen ook al  levenslang had geëist. Een woordvoerder van de rechtbank legde toen uit waarom:

Uitspraak zaak-Wiersum: 'Rechtbank vindt dertig jaar passend'

01:16

Het OM ziet de beide mannen als zogeheten medeplegers. Zij hebben nauw samengewerkt bij de voorbereiding en uitvoering van de huurmoord. Hun ontkennende verklaringen zijn volgens justitie ongeloofwaardig.

Marengo

Derk Wiersum (44) werd op 18 september 2019 doodgeschoten bij zijn huis in Amsterdam-Buitenveldert. Hij was een van de advocaten van Nabil B., de kroongetuige in het geruchtmakende liquidatieproces Marengo, waarin Ridouan Taghi hoofdverdachte is.

Verdachte
Lees ook:
Verdachte moord advocaat Wiersum laat rechters zien hoe hij rent

In maart 2018 werd Nabil B.’s broer Reduan vermoord. In juli 2021 volgde Peter R. de Vries, vertrouwensman van de kroongetuige. Onderzoek naar onder meer opdrachtgevers loopt nog.

Bron: RTL Nieuws / ANP