Ga naar de inhoud
Ook andere eilanden

Nieuwe zoekactie naar Riemer (12), die vermist raakte na bootongeluk Terschelling

Bij het Zeeliedenmonument op Terschelling werden na het ongeluk bloemen gelegd. Beeld © ANP

Op de Waddeneilanden wordt opnieuw gezocht naar het lichaam van de 12-jarige Riemer. De jongen raakte in oktober vermist bij het ongeluk tussen een watertaxi en een veerboot bij Terschelling. Onder meer vissers en jutters gaan meezoeken naar een spoor van de jongen, schrijft NU.nl.

Eerdere zoekacties leverden niets op. Er zijn ook nooit spullen van Riemer teruggevonden. Het zoekgebied wordt nu uitgebreid naar de wateren en stranden van Ameland, Vlieland en Schiermonnikoog.

"We zijn nu drie maanden verder, maar we stoppen niet met zoeken", zegt woordvoerder Pascal Jonkers van vrijwilligersorganisatie SAR Nederland tegen NU.nl. Onder meer schippers, vissersboten en strandjutters die op de eilanden wonen, zijn benaderd. Ook worden de kustlijnen afgezocht met auto's.

Mensen
Lees ook:
Mensen bijeen om te praten over bootongeluk Terschelling: 'Heftige verhalen'

Eerder werd al duidelijk dat vissers hun netten aanpasten in de hoop iets te vinden. Normaal gebruiken de vissers netten waar alles wat groter dan acht centimeter is door een zogenoemde 'viskuil' terug de zee in gaat. Die netten zijn nu ingeruild voor netten waarin alles groter dan een garnaal blijft zitten, legde de vrijwilligersorganisatie afgelopen december uit.

Schoen of kledingstuk

"Het vinden van het lichaam van Riemer staat bovenaan ons lijstje", zegt Jonkers. "Maar het zou al mooi zijn als we iets kunnen vinden dat van Riemer is geweest. Al is het een schoen of een kledingstuk."

Er is nog steeds hoop volgens SAR, maar de kans dat er iets wordt gevonden is volgens Jonkers wel klein. "Mogelijk is het lichaam naar Denemarken afgedreven."

Vissers
Lees ook:
Vissers zoeken met speciale netten naar vermiste jongen (12) Terschelling

Bij het ongeluk, dat vrijdag 21 oktober gebeurde, overleden een 46-jarige man uit Sexbierum en een 57-jarige man uit Leeuwarden. Het lichaam van een 49-jarige man uit Heerenveen spoelde begin november aan op het strand van Terschelling.

Bekijk ook: Dramatisch ongeluk tussen watertaxi en veerboot bij Terschelling

00:42
Bij het ongeluk dat in oktober gebeurde kwamen nog drie mannen om het leven. Het lichaam van Riemer (12) is nog niet gevonden.