Ga naar de inhoud
Blijf voorlopig weg

Gemeente waarschuwt voor agressieve wilde zwijnen in bossen bij Meerssen

Een volwassen wild zwijn op de Veluwe Beeld © ANP

De gemeente Meerssen waarschuwt iedereen om weg te blijven uit de bossen en natuurgebieden ten noorden van de Limburgse plaats. Daar zijn de afgelopen dagen verschillende wandelaars aangevallen door wilde zwijnen.

De gemeente adviseerde gisteren al de paden niet te verlaten en honden aangelijnd te houden, maar gaat nu dus nog een stap verder.

Kleine honderd kilo

De zwijnen kunnen agressief gedrag vertonen, waarschuwt de gemeente. Een volwassen wild zwijn weegt gemiddeld een kleine honderd kilo, maar de dieren kunnen in sommige gevallen nog veel groter en zwaarder zijn. 

Stel
Lees ook:
Stel staat oog in oog met wilde zwijnen in donker bos en belt politie

Regionale nieuwssite 1Limburg sprak met een wandelaar die werd aangevallen door een wild zwijn tijdens een ommetje in het gebied. Zijn arm moest 17 keer worden gehecht.  Ook andere mensen maken in de media melding van confrontaties met een agressief wild zijn.   

Jonge zwijntjes

De gemeente meldt dat in de natuur aan de noordkant van de het dorp groepen wilde zwijnen rondtrekken, die 'agressief gedrag kunnen vertonen als ze zich bedreigd voelen, of jonge zwijntjes bij zich hebben'. Het gaat om de gebieden rond het ecoduct Kalverbosch en de buurtschappen Humcoven, Vliek, Waterval en Raar.

Bekijk ook: Wilde zwijnen teisteren Barcelona

01:16
Afgelopen zomer waren wilde zwijnen een ware plaag in Barcelona.