Ga naar de inhoud
Seat Ibiza

Politie vindt in Hoek van Holland derde vluchtauto verdachte schietpartij Zwijndrecht

Minh Nghia Vuon Beeld © Politie

De politie heeft opnieuw een vluchtauto gevonden van de verdachte van de schietpartij in Zwijndrecht, afgelopen zaterdag. De auto waarin de 49-jarige Minh Nghia Vuon heeft gereden, werd gevonden in de buurt van een huis van een vriend van hem aan de Dolphijnstraat in Hoek van Holland. Het gaat om een zwarte Seat Ibiza.

Het is de derde auto die hij zou hebben gebruikt nadat hij een 66-jarige vrouw had doodgeschoten en haar 38-jarige dochter zwaar verwondde. Zij ligt nog in het ziekenhuis.

De politie zegt dat de Seat Ibiza al snel in zicht kwam nadat de tweede vluchtauto gisteren werd gevonden. De woning aan de Dolphijnstraat is binnengevallen en doorzocht door de politie.

30.000 euro beloning

Gisteren loofde het Openbaar Ministerie een beloning van 30.000 euro uit voor de tip die leidt tot aanhouding van de verdachte. Hij wordt verdacht van moord en poging tot moord. Familieleden van de slachtoffers hebben intussen een inzamelingsactie opgezet voor de uitvaart en de revalidatie.

Inzameling
Lees ook:
Inzameling voor begrafenis en revalidatie slachtoffers Zwijndrecht: 'Leed is enorm'

Meteen na de schietpartij, die rond 13.45 uur bij winkelcentrum Walburg plaatshad, vluchtte de verdachte. Sindsdien is hij spoorloos. De politie omschrijft hem als 'vlucht- en vuurwapengevaarlijk'. De politie vermoedt dat hij contact zoekt met mensen in zijn netwerk 'om zo te voorzien in zaken als onderdak, eten en middelen om uit het zicht van de politie te blijven'.

Signalement verspreid

De verdachte is 1.70 lang, heeft een licht getinte huid, een normaal postuur en kort zwart haar. Ten tijde van de schietpartij droeg hij een donkere parkajas. Hieronder droeg hij een kledingstuk met een capuchon. Vuong is ook bekend onder zijn bijnaam Lucky.

Wie hem ziet, wordt verzocht 112 te bellen. "Benader hem niet zelf", schrijft de politie. Wie informatie heeft over zijn verblijfplaats, wordt verzocht de politie te bellen op 0900-8844, of anoniem via M op 0800-7000.

Ooggetuige schietpartij: 'Ze lag op de grond en hij schoot nog een keer'

01:17
Volgens de politie is de schietpartij door veel mensen gezien. De schutter vluchtte direct.