Ga naar de inhoud
Gezocht voor cocaïnehandel

'Familie internationaal gezochte 'Bolle Jos' bezocht hem in Turkije'

De opsporingsfoto van Jos Leijdekkers, verspreid door de politie. Beeld © Politie

De politie vermoedt dat de ouders en een zus van de internationaal gezochte Jos Leijdekkers recent nog contact met hem hebben gehad. Leijdekkers, alias Bolle Jos, verblijft vermoedelijk al langere tijd in Turkije.

Volgens de politie zijn de ouders en zus van Leijdekkers in augustus en december vorig jaar naar Turkije gereisd. Mogelijk hebben zij daar contact gehad met hun gezochte zoon en broer.

Cocaïnehandel en excessief geweld

Er zijn gisteren huiszoekingen gedaan in Breda, Prinsenbeek en Rotterdam naar informatie over zijn verblijfplaats. Daarbij werden twee vrouwen van 68 en 27 jaar aangehouden.

Leijdekkers wordt verdacht van grootschalige cocaïnehandel en excessief geweld. Voor de doorslaggevende tip die leidt tot zijn aanhouding is vorig jaar een beloning van 75.000 euro uitgeloofd.

Nieuw
Lees ook:
Nieuw beeldmateriaal van gezochte zware crimineel 'Bolle Jos'

Bij de doorzoekingen is beslag gelegd op kostbare horloges, sieraden, handtassen en grote contante geldbedragen van tienduizenden euro's en buitenlandse valuta. Verder zijn er twee valse Duitse paspoorten gevonden.

De politie verdenkt familieleden van Leijdekkers van het witwassen van crimineel geld. "Zij hebben vermoedelijk geld en dure cadeaus aangenomen, terwijl zij wisten dat deze waren betaald met misdaadgeld", legt de politie uit.

OM
Lees ook:
OM looft 75.000 euro uit voor gouden tip die leidt naar 'Bolle Jos'

Jos Leijdekkers wordt verdacht van de invoer van grote partijen cocaïne via de havens van Rotterdam en Antwerpen. In één van de zaken is eveneens sprake van het dreigen met en het gebruik van geweld.

Verder vermoedt de politie dat Leijdekkers betrokken is bij de verdwijning en dood van Naima Jillal. Zij verdween op 20 oktober 2019 uit Amsterdam. In onderschepte cryptoberichten komt naar voren dat Leijdekkers een belangrijke rol heeft bij haar verdwijning. Het vermoeden bestaat dat zij gemarteld is en niet meer in leven.