Ga naar de inhoud
Klopjacht op verdachte

Grijze Skoda gevonden in zoektocht naar gevluchte schutter Zwijndrecht

Politie bij de Skoda waar de gezochte Minh Nghia V. zich in verplaatst zou hebben. Beeld © Politie

De politie heeft in Rotterdam de grijze Skoda gevonden die werd gebruikt door de man die zaterdag in Zwijndrecht twee vrouwen neerschoot. Daarbij kwam een 66-jarige vrouw om het leven. Haar dochter (38) ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Zij is de ex-partner van de verdachte.

In de zoektocht naar de voortvluchtige Minh Nghia V. vond de politie zondagnacht al een andere auto waarin de 49-jarige verdachte na de schietpartij vluchtte. Dat voertuig stond op de Veldslahof in Zwijndrecht.

Rotterdam

V. stapte vermoedelijk over in een grijze Skoda Octavia met kenteken KV-121-F. Die is nu gevonden op de Kuinder in Rotterdam. Volgens een woordvoerder komt dat 'mede dankzij tips' die zijn binnengekomen. "We gaan nu onderzoeken hoelang de auto hier al staat."

De politie roept mensen die iets gezien hebben in de buurt van de Skoda, zich te melden. "Heeft u een dashcam, een bewakingscamera, waarop de Skoda mogelijk te zien is, meldt u zich dan."

Verdachte
Lees ook:
Verdachte schietpartij Zwijndrecht 'bedreigde slachtoffer vaker met dood'

De politie publiceerde zondag een foto van de verdachte - die vuurwapengevaarlijk wordt genoemd - en vraagt mensen die hem zien, hem niet zelf te benaderen en 112 te bellen.

Hij staat inmiddels internationaal gesignaleerd en de politie heeft overheidsinstanties geïnformeerd.

De gezochte man zou tot voor kort onder toezicht hebben gestaan van de reclassering vanwege een gewapende beroving van een geldloper. Hij zat een celstraf uit van zeven jaar.

De verdachte is 1.70 lang, heeft een licht getinte huid, een normaal postuur en kort zwart haar. Ten tijde van de schietpartij droeg hij een donkere jas model parka, hieronder droeg hij een kledingstuk met een capuchon. V. is ook bekend onder zijn bijnaam 'Lucky'.

Bekijk ook: Ooggetuige schietpartij vertelt

01:17
"Ze lag op de grond en hij schoot nog een keer."
Verdachte
Lees ook:
Verdachte schietpartij Zwijndrecht zat jaren in de cel voor gewelddadige overvallen