Ga naar de inhoud
Wel 'bezinning' nodig

CDA-politicus die pony achterliet op terras mag raadslid blijven

De pony op het terras in Den Bosch. Beeld © Dierenambulance Den Bosch

Het achterlaten van een pony op een terras van een café in Den Bosch heeft geen gevolgen voor de positie van CDA-raadslid Sjors Pardoel. Hij liet samen met een ander het dier achter. Naar eigen zeggen was hij de pony vergeten.

De CDA-fractie van het Gelderse Maasdriel legt hem wel een 'periode van bezinning' op. "Om balans te zoeken in de jeugdige onbezonnenheid en de verantwoordelijkheid van een volksvertegenwoordiger", meldt de fractie in een verklaring.

Pardoel zou niet de initiator van het voorval zijn geweest. Toch is de fractie 'allerminst gelukkig' met de actie. Er is een 'stevig gesprek' met het raadslid geweest.

Geaaid en gevoerd

De pony zou door Pardoel bij een kinderboerderij van een van zijn vrienden worden gestald, maar zover kwam het volgens het CDA niet. "Door de onverstandige beslissing van het duo om eerst de horeca in de binnenstad te gaan bezoeken met het paardje."

Pony
Lees ook:
Pony op terras Den Bosch achtergelaten door CDA-raadslid

Het paardje had eerder die dag ook in een kroeg gestaan. Daar werd het dier geaaid en gevoerd, terwijl er harde feestmuziek te horen was. De eigenaresse van het café zou de pony zo snel mogelijk naar buiten hebben gestuurd. De dierenambulance heeft het paardje uiteindelijk opgehaald.

Geschrokken

Het raadslid zou zelf enorm geschrokken zijn door de gebeurtenis. "Hij betreurt dat hij onbedoeld de lokale politiek, de gemeenteraad van Maasdriel en vooral zijn CDA-fractie in een verkeerd daglicht heeft geplaatst", meldt de fractie.

Ook vindt hij dat er 'werk aan de winkel' is en dat hij zijn verantwoordelijkheid moet nemen. De 'periode van bezinning' is dan ook bedoeld om het raadslid van coaching en ondersteuning te voorzien.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS