Ga naar de inhoud
19-jarige man

Derde verdachte fatale steekpartij zorginstelling Emmen aangehouden

Politie bij de zorginstelling waar de steekpartij plaatsvond. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Persbureau Drenthe

De politie heeft een derde verdachte van de fatale steekpartij bij jeugdzorginstelling Yorneo in Emmen aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man.

Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de steekpartij. Daarbij kwam vorige week zaterdag een 26-jarige medewerkster van de instelling om het leven. Eerder werden twee verdachten van 16 en 19 jaar oud opgepakt.

Ter plekke overleden

Het incident gebeurde in het pand van Yorneo aan de Stationsstraat in Emmen. Het slachtoffer, afkomstig uit Groningen, overleed daar ter plekke.

Ongeloof
Lees ook
Ongeloof over dood 26-jarige jeugdzorgmedewerker: 'Wanneer is het genoeg?'

De zorginstelling sprak na het fatale incident van een 'inktzwart moment'. "Gisteravond vond een verschrikkelijk incident plaats op één van onze open verblijfslocaties, waarbij een collega van ons om het leven is gekomen", staat in een verklaring. "Een heftige en trieste gebeurtenis die ons ten diepste raakt. We zijn verdrietig en verslagen door dit verlies."

Onderzoek gaat door

De politie is nog volop bezig met het onderzoek. Het gaat om een jeugdzorginstelling waar jongeren wonen. Zij zijn tussen 12 en 18 jaar oud. 

Hoewel er nog weinig bekend is over het drama, vinden collega's die ook in de jeugdzorg werken dat er maatregelen moeten komen. "De sector ligt op zijn gat. Dat leidt tot kleine én grote drama's."

Flinke
Lees ook
Flinke schok in Emmen om doodgestoken zorgmedewerker