Ga naar de inhoud
'Levens tot hel gemaakt'

Man (24) verdacht van afpersen ruim 100 meisjes met naaktfoto's

(Archieffoto) Beeld © iStock

Een 24-jarige man uit Etten-Leur wordt ervan verdacht dat hij meer dan honderd minderjarige meisjes heeft afgeperst. Het Openbaar Ministerie spreekt over het grootste onderzoek naar onlinemisbruik van minderjarigen ooit in Nederland.

In de rechtbank in Breda vertelde de officier van justitie dat Gianni de W. meisjes via social media verleidde tot het sturen van naaktfoto's. Zodra hij die in zijn bezit had, perste hij de meisjes daarmee af.

150 mappen met foto's

Op de computer van De W. werden 150 mappen met verschillende meisjesnamen gevonden, met in sommige submappen duizenden afbeeldingen van een slachtoffer. De man zou één van zijn slachtoffers hebben gevraagd seks te hebben met haar vriend en dat voor hem te filmen.

Online
Lees ook:
Online shaming: 'Kinderen uit groep 7 delen al naaktfoto's met elkaar'

De zaak kwam aan het rollen nadat een meisje uit Noord-Holland aangifte had gedaan. Zij was 15 toen ze door De W. zou zijn afgeperst. 

Onderzoek nog lang niet klaar

De politie is naar verwachting nog lang niet klaar met het onderzoek, omdat de identiteit van nog tientallen meisjes moet worden achterhaald. De politie vermoedt dat de meeste meisjes minderjarig zijn en verspreid over het hele land wonen. Eén van de meisjes was nog maar 13 jaar. 

"Hij heeft de levens van zijn slachtoffers tot een hel gemaakt", zei de aanklager. Acht meisjes hebben aangifte gedaan tegen de man, die nepnamen gebruikte als Bryan.snapx, Bryansnelgeld en andere varianten waarin de naam Bryan is gebruikt.

Verschillende gebruikersnamen

"Mochten eventuele slachtoffers zich herkennen in de gebruikersnaam en de werkwijze van de verdachte, dan kunnen ze contact opnemen met de lokale politie", zegt het OM.

De W. werd op 11 oktober aangehouden en zit sindsdien vast. Zijn voorarrest is vandaag met drie maanden verlengd.

Bekijk ook: Dit gebeurt er tijdens een strafzaak

06:22
Cassatie, seponeren, requisitoir, deze termen komen vaak voorbij als een strafzaak in het nieuws is, maar wat betekenen ze nou precies? In deze video leggen we uit hoe het strafrecht in Nederland werkt.

Hulp online

Word jij afgeperst met naaktbeelden, heeft iemand je online seksueel benaderd of maak je je zorgen over online verspreide naaktbeelden? Dan kun je contact opnemen met helpwanted.nl