Ga naar de inhoud
'Kwajongensstreek'

Pony op terras Den Bosch achtergelaten door CDA-raadslid

De pony op het terras in Den Bosch. Beeld © Dierenambulance Den Bosch

Een van de mannen die afgelopen maandag een pony achterlieten op een terras in Den Bosch, is raadslid voor het CDA in Maasdriel. De fractie zegt met de man in gesprek te gaan. "Dit is geen gedrag dat bij een raadslid hoort."

Volgens de bedrijfsleider van het restaurant waar het dier werd achtergelaten, kwamen twee mannen maandag rond 16.30 uur in haar zaak om wat te eten. "Rond 17.45 uur zeiden ze dat ze gingen roken en renden ze weg." Rond 20.00 uur kwamen ze terug om de rekening te betalen. In de tussentijd had de eigenaar de politie en de dierenambulance gebeld.

'Joviale jongen'

Het CDA-raadslid, Sjors Pardoel, is volgens fractievoorzitter Robert van Dijk 'een joviale jongen, die wel voor een lolletje in is'. "Maar we moeten hem wel even aan zijn verstand peuteren dat dit geen gedrag is dat getolereerd wordt als gemeenteraadslid."

Volgens de dierenambulance, die de pony maandagavond mee had genomen, was het dier 'in redelijke staat, maar wel nattig en koud'. Het heeft een wortel en een warme deken gekregen.

Mannen
Lees ook:
Mannen laten pony achter op terras Den Bosch

Hoe de mannen de shetlandpony op het terras aan een tafel konden vastknopen zonder dat daar iets van werd gezegd, is niet bekend. De politie kijkt of er een onderzoek volgt. "Als we het gaat onderzoeken, dan moet bepaald worden welk strafbaar feit gepleegd is." 

Vergeten

Van Dijk zegt tegen het Brabants Dagblad dat Pardoel het zelf ook 'allemaal heel vervelend' vindt. Pardoel zou de eigenaar zijn van de pony, en het dier niet bewust hebben achtergelaten, maar zijn vergeten. 

Het raadslid, een twintiger, viel al eerder op, schrijft het Brabants Dagblad. Tijdens de vorige verkiezingen gebruikte hij slogans als 'Voorkom een kater, blijf drinken'. Voorzitter John van Meeteren van het CDA in Maasdriel zegt tegen de krant: "Het was in carnavalstijd, maar we hebben hem daar op aangesproken. Dat was een goed gesprek. We hebben hem gezegd dat hij dat niet meer moet doen als hij in de raad zit."

Het raadslid zelf is volgens persbureau ANP niet bereikbaar voor commentaar. Van Dijk zegt hem gevraagd te hebben om zich 'even gedeisd te houden'.