Ga naar de inhoud
Hevige stortbuien

Zware spits verwacht morgen door regen en wind: 'Thuiswerken is een goed idee'

Voorbijgangers rennen door een stevige hoosbui in het centrum van Den Haag. Beeld © ANP

Wie morgen de weg opgaat, kan er alvast rekening mee houden dat het een drukke ochtendspits kan gaan worden door zware regenval en windstoten.

Vanavond trekt volgens Buienradar een gebied met 'fikse buien en zware windstoten' over ons land en de komende nacht en morgenochtend gaat het 'stevig regenen en waaien'. 

"Het gaat om een paar stevige buien met hagel en misschien een klap onweer", zegt meteoroloog Marjon de Hond over vanavond. "Er kunnen langs de kust windstoten voorkomen van 100 kilometer per uur. Verder landinwaarts tot 75 kilometer per uur." De Hond adviseert weggebruikers niet met een aanhanger de weg op te gaan.

Voor vanavond, vanaf 19.00 uur, is ook code geel afgekondigd.

Drukste dag van de week

Vannacht zwakt de wind wat af. In de vroege ochtend zal het opnieuw onstuimig te worden.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers die niet in lange files willen terechtkomen 'een andere keuze te maken of thuis te werken voor zover dat mogelijk is'. Donderdag is sowieso al vaak de drukste dag van de week.

Het KNMI gaf eerder al code geel af voor meerdere provincies voor morgenochtend vanwege de harde wind. Het gaat om zware windstoten tussen de 75 en 100 kilometer per uur.

Hevige stortbui

"Kun je morgen thuiswerken? Dan doe je er goed aan om niet tijdens de spits de weg op te gaan. Doe je dit wel, houd er dan rekening mee dat de rijomstandigheden tijdens een hevige stortbui anders zijn", zegt Rijkswaterstaat over de situatie.

Code geel is de laagste waarschuwing van het KNMI. Als er geen waarschuwingen zijn, is dat code groen.

Bekijk de actuele buienradar: