Ga naar de inhoud
Namen en foto's

Politie: kopstukken grote drugsbende op Nationale Opsporingslijst

Mohammed Kajdouh en Fahd el Kandoussi zijn op de Nationale Opsporingslijst gezet. Beeld © Politie

De politie heeft namen en foto's gepubliceerd van twee mogelijke kopstukken van een wereldwijd opererende criminele organisatie die grote partijen cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Europa zou hebben gesmokkeld. Het Openbaar Ministerie heeft Mohammed Najib Kajdouh en Fahd el Kandoussi vandaag op de Nationale Opsporingslijst geplaatst.

Samen met de inmiddels opgepakte Mounir K. zouden ze in direct contact hebben gestaan met de cocaïne producerende kartels in Zuid-Amerika en Europese afnemers van de cocaïne. 

Extreem geweld

Volgens de politie bepaalden de drie mannen wanneer een partij werd geïmporteerd, hoe groot die zou worden, hoe de partij geïmporteerd zou worden en aan wie de partij zou worden doorverkocht. De verdachten hebben met deze handel waarschijnlijk tientallen miljoenen euro's per jaar verdiend, zegt de politie.

Om hun positie in de internationale drugshandel stevig in handen te houden, zouden El Kandoussi en Kajdouh niet zijn teruggeschrokken voor het gebruik van extreem geweld. De politie stelt dat zij meerdere mensen 'in dienst' hadden voor gewelddadige activiteiten. 

Douane:
Lees ook:
Douane: cocaïnesmokkel mogelijk verplaatst naar Antwerpen

Verschillende mensen raakten daardoor zwaargewond. Zo werd per vergissing een man neergeschoten die lag te slapen in een chalet in de gemeente Tienhoven toen die onder vuur werd genomen en zouden er, in opdracht van de verdachten, schietincidenten zijn geweest in Tilburg en Waalwijk.

Niet meer in Nederland

Van Fahd el Kandoussi en Mohammed Kajdouh is bekend dat zij langere tijd in Dubai en/of Marokko verbleven. De politie gaat ervan uit dat de verdachten niet meer in Nederland komen, omdat zij weten dat zij door de autoriteiten worden gezocht.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.