Ga naar de inhoud
Vrouw (44) op straat belaagd

Politie geeft filmpje vrij van verdachte verkrachting Leidschendam

De verdachte op bewakingsbeelden die de politie heeft vrijgegeven. Beeld © Politie

De politie heeft bewakingsbeelden vrijgegeven van een man die wordt verdacht van de verkrachting van een 44-jarige vrouw, eind augustus op straat in Leidschendam. Hij was met haar meegelopen terwijl ze boodschappen deed.

De beelden, waarop de verdachte herkenbaar te zien is, zijn vanavond vertoond in Team West, het opsporingsprogramma van Omroep West. De man had de vrouw zaterdag 27 augustus rond 20.30 uur aangesproken terwijl ze op weg was naar een supermarkt.

Telefoonnummer gegeven

De man, die Engels sprak, gaf haar een complimentje en liep met haar mee naar de supermarkt. Toen die gesloten bleek, zei hij dat hij in de buurt een supermarkt wist die nog wel open zou zijn. De vrouw liep met hem mee, zoals te zien is op de beelden die door de politie zijn vrijgegeven:

Even verderop begon de man haar te betasten en maakte hij duidelijk dat ze met hem mee moest blijven lopen, zegt de politie. Onderweg zou ze hem ook nog haar telefoonnummer hebben gegeven.

Afgeschrikt met inhaler

Toen hij haar opnieuw betastte, deed hij dat zo hardhandig dat ze op de grond viel. Daarna verkrachtte hij haar. Ze wist hem af te schrikken met een inhaler, waarmee ze op hem spoot. Toen hij terugdeinsde, gaf ze hem een schop en ging hij ervandoor.

De politie zoekt de verdachte en roept mogelijke getuigen op zich te melden. 

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.