Ga naar de inhoud
Handel in cocaïne

Joran van der Sloot krijgt er nog eens 18 jaar cel bij voor drugssmokkel

Joran van der Sloot in de rechtbank in Lima, Peru (foto gemaakt in 2012). Beeld © AFP

Joran van der Sloot (35), die in Peru een gevangenisstraf van 28 jaar uitzit vanwege de moord op Stephany Flores, is gisteren veroordeeld voor nog eens achttien jaar extra celstraf wegens drugssmokkel, meldt De Telegraaf.

Dat heeft zijn advocaat vanochtend bevestigd. Van der Sloot moest in Peru terechtstaan omdat hij vanuit de gevangenis van Juliaca, waar hij lange tijd vastzat, op grote schaal cocaïne liet binnensmokkelen. De drugs werden via een familielid van een medegevangene in onder anderen suikerbieten ingevoerd.

Lucratieve handel

Van der Sloot speelde volgens de rechtbank een cruciale rol in het smokkelcomplot. Hij verkocht de coke aan medegedetineerden maar stuurde het spul ook weer verstopt in postpakketten naar adressen in het buitenland. Op die manier zette hij een lucratieve handel op, die echter stukliep toen bewaarders de 'smokkelroute' ontdekten.

'Nog
Lees ook:
'Nog eens 18 jaar cel geëist tegen Joran van der Sloot'

Van der Sloot zit in Peru een celstraf van 28 jaar uit wegens de moord in 2010 op de 21-jarige Peruaanse Stephany Flores Ramírez. Hij werd in 2012 in Lima veroordeeld. Een jaar geleden zou hij mogelijk nog in aanmerking kunnen komen voor een verzoek voor vervroegde vrijlating, als hij zich goed zou gedragen. Door deze nieuwe veroordeling zijn alle kansen daarop verkeken.

Verdwijning Holloway

De crimineel kreeg in 2005 grote bekendheid door zijn vermeende betrokkenheid bij de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway op Aruba. De studente werd nooit gevonden en het bewijs om Van der Sloot te veroordelen was onvoldoende. 

Unieke
Lees ook:
Unieke beelden vanuit cel Joran van der Sloot in 'hel op aarde'