Ga naar de inhoud
'Levensgevaarlijk voor omgeving'

Politie vindt drugslab in aanbouw in Holsloot, acht arrestaties

Apparatuur in een ontdekt drugslab. Beeld © Politie

De politie heeft vanmiddag een inval gedaan in een drugslab dat in aanbouw was in het Drentse Holsloot. Acht mensen zijn opgepakt.

Het lab dat werd gevonden, was bedoeld voor de productie van synthetische drugs. Het was nog niet in gebruik, maar volgens de politie waren alle benodigdheden voor de productie aanwezig. Er stond een complete opstelling met onder meer ketels, chemicaliën en branders. Welke drugs er precies geproduceerd zouden worden, moet onderzoek uitwijzen.

Inval

De inval gebeurde rond 13.00 uur vanmiddag. In en rondom het gebouw waren vier mensen, die gelijk zijn opgepakt. Het gaat om twee mannen van 54 en 57 jaar uit Den Haag, een 40-jarige man uit Coevorden en een 41-jarige vrouw uit Amsterdam. Er werden twee voertuigen en verschillende gegevensdragers in beslag genomen.

Witte
Lees ook:
Witte kerst voor douane België: in één week 9 ton cocaïne onderschept

Later op de dag werden nog vier verdachten aangehouden: een 57-jarige man uit Oudenbosch, een 55-jarige man uit Oud Gastel, een 28-jarige man uit Den Haag en een 46-jarige man uit Rotterdam. "De verdachten zitten vast en zullen worden gehoord over hun rol", zegt de politie.

Levensgevaarlijk 

Het onderzoek in het gebouw is nog bezig. Daarna wordt het lab ontmanteld en ontruimd.

"Dit drugslab is gelukkig ontmanteld voordat het in werking was", zegt de politie. "Een drugslab kan levensgevaarlijk zijn voor de omgeving."

Bekijk ook: Zo werkt de antidrugseenheid van de Rotterdamse haven

02:51
Via zeecontainers worden steeds meer drugs ons land binnengebracht. De antidrugseenheid in de Rotterdamse haven wordt nu uitgebreid om daar beter tegen te kunnen optreden. Hier zie je hoe het Team Bijzondere Bijstand van de Douane werkt.