Ga naar de inhoud
Veel kinderen getuige

Circusartiest buiten levensgevaar na val van grote hoogte in Haarlem

Het publiek moest na het ongeluk de tent verlaten. Beeld © Mizzle Media / Michel van Bergen

Tijdens een optreden van het Kerstcircus Haarlem is een artiest gisteravond gewond geraakt toen die van grote hoogte naar beneden viel. De circusartiest is naar het ziekenhuis overgebracht en is daar aanspreekbaar en buiten levensgevaar. Onder de bezoekers die het zagen gebeuren, waren veel kinderen.

Het circus meldt dat de acrobaat veel pijnstilling nodig heeft. Hij wordt nog nader onderzocht op bijvoorbeeld breuken of inwendig letsel. Ook spreekt het circus dank uit voor 'alle hartverwarmende reacties' die het krijgt.

Risico hoort erbij

Dit risico hoort bij het circus, staat er verder. "Toch bieden wij onze oprechte excuses aan voor deze nare gebeurtenis waar u helaas getuige van was."

De gemeente Haarlem wijst bezoekers die getuige waren van de val op de mogelijkheid hulp in te schakelen:

Het ongeluk gebeurde rond 20.45 uur. Er waren op dat moment ongeveer duizend toeschouwers in de circustent aanwezig. Hulpverleners hebben het publiek naar buiten geleid.

"Tussen de duizend toeschouwers zaten ook een hoop kinderen die deze persoon naar beneden hebben zien vallen. Dit is heel heftig om te zien, dus vanuit de politie adviseren we om contact op te nemen met de huisarts, mochten zij hierna klachten krijgen. Ook is er slachtofferhulp beschikbaar", zegt de woordvoerder.

Rad des Doods

Illusionist Hans Klok, die in het circus optreedt, zegt tegen Shownieuws dat hij het ongeluk niet zag gebeuren omdat hij zich aan het omkleden was. Volgens hem gebeurde het tijdens een act met een groot draaiend rad. "Er gebeuren veel ongelukken mee", stelt hij. Het slachtoffer, een mannelijke acrobaat, viel 'een meter of vijftien' omlaag, zegt Klok.

Het Kerstcircus staat sinds 22 december in het Burgemeester Reinaldapark in Haarlem-Oost. Tot en met 8 januari staan er voorstellingen gepland. De shows van de komende dagen gaan gewoon volgens planning door, aldus het circus.

In het circus waren verschillende acts op hoogte, waaronder het Rad des Doods waarbij acht artiesten op hoogte stunts uitvoeren. Zo vormt de groep onder meer een menselijke piramide op een strakgespannen draad.

Engelse
Lees ook:
Engelse acrobate valt 9 meter naar beneden, terwijl publiek toekijkt