Ga naar de inhoud
15-jarige neergestoken

Jongen (13) vast voor steekpartij avondwinkel Den Haag

Beeld © ANP

Een 13-jarige jongen is een van de verdachten in het onderzoek naar het neersteken van een jongen (15) in een avondwinkel in Den Haag vorige week. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie na berichtgeving van De Telegraaf. Eerder werd al bekend dat drie minderjarigen waren opgepakt, de tiener is een van hen. Ook een vrouw van 32 werd gearresteerd.

De steekpartij vond op 27 december rond 20.30 uur plaats in een avondwinkel aan de Beresteinlaan in Den Haag. Daarbij werd het slachtoffer meerdere keren gestoken. De 15-jarige werd direct met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens de krant zijn de longen van het slachtoffer zwaar beschadigd.

Meerdere geweldsincidenten

Gisteren werd bekend dat in twee buurten in Den Haag de komende twee dagen geen groepen mensen meer bij elkaar mochten komen. Volgens de gemeente is er 'een ernstig gevaar voor nieuwe gewelddadigheden zodra in dit gebied groepen jongeren bijeenkomen'.

Wéér
Lees ook:
Wéér meer minderjarigen met wapens opgepakt, politie erg bezorgd

De Telegraaf schrijft dat er een conflict tussen twee groepen jongeren gaande is dat heeft geleid tot geweldsincidenten op onder meer een schoolplein. De woordvoerder van het OM kon dit nog niet bevestigen. 

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.