Ga naar de inhoud
Voor 110 miljoen euro gekocht

Vuurwerkverbod of niet, in alle steden klonk gewoon geknal

Foto ter illustratie Beeld © ANP / Editorial

In steden met een vuurwerkverbod klonk op oudejaarsavond toch gewoon geknal. In twaalf steden, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen, was het verboden om vuurwerk af te steken. Dat het verbod mensen niet tegenhoudt, is goed te merken.

In het centrum van Amsterdam ging al flink wat vuurwerk de lucht in en ook elders in de hoofdstad klonk net als eergisteren het geknal van vuurwerk.

Flinke knallen

Dat was in Rotterdam niet anders: sinds het einde van de middag zijn waren daar regelmatig harde knallen te horen. Ook in het aan Rotterdam grenzende Schiedam werd aan het begin van de avond volop vuurwerk afgestoken, met af en toe een flinke knallenreeks.

Vuurwerkfans
Lees ook:
Vuurwerkfans blij, verkoop begonnen: 'Hard knallen mag alleen niet meer'

Ook in Soest waren behoorlijk wat knallen te horen, vergelijkbaar met afgelopen jaren. Hetzelfde gold voor Haarlem, waar sinds de middag aan één stuk door vuurwerk werd afgestoken en af en toe zware knallen klonken.

Vuurpijlen in Apeldoorn

Ook in Nijmegen was sinds de middag veel geknal te horen en vuurwerk te zien, net als in Apeldoorn, waar volop vuurpijlen werden afgeschoten. 

Amsterdam, Rotterdam, Schiedam, Soest, Nijmegen en Haarlem waren zes van de gemeenten met een vuurwerkverbod.

Afgelast

Om middernacht stonden in Amsterdam en Rotterdam wel professionele vuurwerkshows gepland, maar die werden afgelast wegens de harde wind. Ook Schiedam maakte bekend dat de geplande vuurwerkshow om die reden niet doorging. 

Andere gemeenten waar dit jaar een vuurwerkverbod geldt zijn Bloemendaal, Heemstede, Apeldoorn, Heumen, Mook en Middelaar en Utrechtse Heuvelrug.

Bekijk ook: Wereld luidt 2023 in met vuurwerkshows

01:08
In Nederland zijn veel vuurwerkshows vanwege de harde wind afgelast. Maar in het buitenland hebben onder meer Sydney, Dubai en Bangkok het nieuwe jaar ingeluid met grote vuurwerkshows.