Ga naar de inhoud
Grensoverschrijdend gedrag

'Directeur emancipatie-instituut Atria ging zelf over de schreef'

Kaouthar Darmoni Beeld © ANP

Kaouthar Darmoni, directeur van kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis Atria, is ontslagen vanwege grensoverschrijdend gedrag, iets dat zij uit hoofde van haar functie nou juist zou moeten bestrijden. 

Dat meldt de Volkskrant, die zich baseert op een onderzoek van Hoffmann Bedrijfsrecherche.

Angstcultuur

Het zou gaan om '(seksueel) grensoverschrijdend en intimiderend gedrag' jegens ondergeschikten. Volgens Hoffmann zou Darmoni ook niet al te netjes zijn omgegaan met de arbeidsrechten van medewerkers.

Atria-medewerkers met wie de Volkskrant sprak, maken gewag van een angstcultuur.

Oud-Kamervoorzitter
Lees ook
Oud-Kamervoorzitter Arib woest om onderzoek grensoverschrijdend gedrag

Opgeleukte cv

Darmoni zou volgens het onderzoek ook een medewerkerstevredenheidsonderzoek hebben gemanipuleerd. 'Noodkreten' van bijna de helft van het personeel over haar gedrag werden onder het tapijt geschoven en verborgen gehouden voor de raad van toezicht. Ook zou zij in haar cv niet eerlijk zijn geweest over opleiding en werkervaring. 

Darmoni was sinds oktober 2019 directeur van Atria. Zij is geboren in Tunesië en heeft in Frankrijk gestudeerd. Hoffmanns onderzoek naar Darmoni stratte in juli van dit jaar. Sindsdien is zij niet meer op haar werk verschenen.

De website van Atria maakt nog geen melding van Darmoni's ontslag. Wie de site bezoekt, kreeg eerder vanochtend een foutmelding. Inmiddels werkt die weer.

Bekijk ook - Advocaat legt uit: dit is wanneer seksueel grensoverschrijdend gedrag strafbaar is

02:45
Een ongewenste aanraking, opmerking of seksueel getint appje: het zijn vormen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Die kunnen strafbaar zijn, maar dat hoeft niet altijd.