Ga naar de inhoud
'Verliefd op haar uiterlijk'

Vrouw (44) zou officier van justitie stalken, 80 uur werkstraf geëist

Beeld ter illustratie. Beeld © iStock

Een officier van justitie die een aantal jaar geleden een strafzaak behandelde waarbij de Rotterdamse Daniëlle K. terecht stond voor stalking, wordt nu zelf gestalkt door Daniëlle. Dat zei het Openbaar Ministerie vandaag in de rechtbank van Den Haag. Tegen de vrouw is een werkstraf van 80 uur geëist.

De 44-jarige Daniëlle K. uit Rotterdam heeft wel geleerd van haar straf een aantal jaar geleden, 'maar onvoldoende', concludeerde het Openbaar Ministerie (OM) vandaag in de rechtbank. Eerder werd K. veroordeeld tot 120 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden vanwege stalking, maar ze zou daarna dus weer de fout in zijn gegaan.

'Verliefd op officier'

Dit keer was de officier van justitie die haar vorige stalkingszaak behandelde het slachtoffer. K. beheerde verschillende websites waarop ze onder meer persberichten en interviews met de officier plaatste. Ook schreef ze op Instagram dat ze verliefd was op de officier. Ze plaatste daarnaast online afbeeldingen van de officier, samen met foto's van andere mensen.

Stalkers
Lees ook:
Stalkers intimideren ex-partners via slimme camera's, lampen en alarmen

In de rechtbank vertelde K. dat ze alleen maar verliefd was op het uiterlijk van de officier. "Ik heb haar nooit benaderd, ik heb niks strafbaars gedaan", zei ze. Ze voegde daaraan toe: "Verliefd zijn is toch niet strafbaar, de wereld zit vol met verliefde mensen."

'Niets strafbaars gedaan'

K. liet tijdens de zitting meerdere keren duidelijk blijken dat de zaak wat haar betreft niets om het lijf heeft. Ook haar advocaat vindt dat ze niets strafbaars heeft gedaan en vroeg de rechtbank om vrijspraak. De uitspraak is over twee weken.

Zo
Lees ook:
Zo ga je stalkers tegen die jou via jouw apparaten in de gaten houden