Ga naar de inhoud
'Geen verklaring'

Cel geëist tegen man die op vluchtstrook inreed op auto kickboksfamilie

Van de aangereden auto was niet veel meer over. Beeld © Michiel van Beers Media

Tegen een 45-jarige vrachtwagenchauffeur uit Utrecht is donderdag een jaar cel geëist voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk op de A2 bij Nieuwegein. Bij het ongeluk raakte kickbokskampioen Robin van Roosmalen zwaargewond. Zijn zus Melissa overleefde de klap niet.

De man reed op 13 januari 2021 met zijn vrachtwagen op de vluchtstrook van de A2 in op een stilstaande auto, zonder te remmen.

De auto stond met pech op die vluchtstrook met de alarmlichten aan. In de auto zat Melissa van Roosmalen, haar broer Robin stond buiten de auto te wachten op pechhulp van de ANWB. Door de klap werden zij en haar broer de lucht in geslingerd. Melissa overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen, kickbokser Robin raakte zwaargewond, onder meer aan zijn rug.

Steunbetuigingen
Lees ook:
Steunbetuigingen voor kickbokser na aanrijding A2: 'Blijf vechten'

Geen verklaring

De vrachtwagenchauffeur heeft nog steeds geen idee hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Uit onderzoek werd duidelijk dat de vrachtwagen al een stuk over de vluchtstrook reed en pas op het allerlaatste moment de Fiat van broer en zus Van Roosmalen op de vluchtstrook stil zag staan.

"Ik heb nog geprobeerd te remmen, maar het was te laat", zei verdachte El Housine J. Hij heeft geen verklaring voor het feit dat hij al zo lang op de vluchtstrook reed.

Rijontzegging voor vier jaar

Uit onderzoek is niet gebleken dat de chauffeur vlak voor het ongeluk op zijn telefoon of navigatieapparatuur zat te kijken. Hij had zijn laatste vracht gelost en was op weg terug naar zijn werkgever in Nieuwegein.

Als de chauffeur goed had opgelet, had hij de stilstaande auto zeker zes seconden voor de klap kunnen zien. Hij heeft geen idee waarom hij op de vluchtstrook reed en waarom hij de Fiat van broer en zus niet gezien heeft en weet ook niet meer hoe druk het was op de weg. Behalve de celstraf werd ook een rijontzegging voor de man voor vier jaar geëist.