Ga naar de inhoud
Mogelijk na vechtpartij

Dode bij schietpartij in tankstation Tilburg, vijf verdachten aangehouden

Het tankstation in Tilburg waar de schietpartij plaatsvond. Beeld © SQ Vision

Bij een schietpartij in Tilburg is één iemand om het leven gekomen. Dat gebeurde in een tankstation aan de rand van de stad. De politie heeft vijf verdachten opgepakt die er mogelijk bij betrokken waren. De 41-jarige hoofdverdachte meldde zichzelf op het bureau.

De politie geeft nog geen details vrij over de identiteit van het slachtoffer omdat de nabestaanden nog moeten worden geïnformeerd.

Auto in beslag genomen

De schietpartij vond rond 18.00 uur plaats bij het tankstation aan de Ringbaan-Oost in Tilburg. Vervolgens meldde de 41-jarige hoofdverdachte zich bij het politiebureau. De man woont in het buitenland, maar verbleef momenteel op een adres in Tilburg.

Op wat voor manier de andere vier verdachten met het incident te maken hebben is niet duidelijk. Naast de aanhoudingen heeft de politie ook een auto in beslag genomen voor verder onderzoek.

Het Brabants Dagblad meldt dat het schietincident mogelijk verband houdt met een vechtpartij die eerder op de dag plaatsvond in Tilburg bij het stadion van voetbalclub Willem II. Daar was een herdenking van een rapper uit Tilburg die in Curacao werd doodgeschoten. 

De politie zegt dat deze informatie 'niet van de politie komt' en dat de aanleiding van de schietpartij 'bij ons nog niet bekend is'.

De in beslag genomen auto zou volgens Omroep Brabant een vluchtauto van de schutter zijn. Ook dit kon de politie nog niet bevestigen.