Ga naar de inhoud
648.000 deelnemers

Het geheim van Simon, meestervoorspeller van het WK

Simon Hanegraaf. Beeld © Eigen foto

648.000 mensen deden er mee, Simon Hanegraaf was de allerbeste. Hij is de WK-meestervoorspeller van Scorito, de grootste WK-pool van Nederland. En dat terwijl hij eerst Engeland als wereldkampioen wilde aanwijzen.

"Van al die mensen de hoogste score. Heel bijzonder, helemaal als je ziet hoeveel deelnemers er zijn", zegt Simon. "Het was echt een verrassing voor mij, want ik begon dit WK erg slecht."

Moest wel gelijk worden

Normaal zet Simon altijd in op het Nederlands elftal, maar dit keer was het vertrouwen in Louis van Gaal en zijn mannen toch niet groot genoeg. Engeland voelde goed, maar toen liet Simon toch zijn oog vallen op Argentinië. 

"Ze hadden de Copa América gewonnen en hadden best een goed elftal. Het zou best eens kunnen, dacht ik." Simon koos voor Argentinië als wereldkampioen en dat gebeurde dus ook. Voor de finale had Simon 2-2 voorspeld. "Het moest wel gelijk worden, anders zou ik niet winnen."

'Niet te lang nadenken'

Alsof ze in Qatar op de hand waren van Simon, zo voltrokken de laatste minuten zich. Kylian Mbappé zorgde er met twee goals voor dat Frankrijk zicht hield op de wereldtitel, en Simon op de titel meestervoorspeller. Uiteindelijk was het na de penaltyreeks kassa voor Simon, niet voor Mbappé.

Simons geheim? Het is er eigenlijk niet. Er zit geen strategie achter. Geluk hebben misschien, zegt hij. "Ik heb het gewoon op gevoel ingevuld. Niet te lang nadenken. Blijkbaar heb ik het goed aangepakt."

Wanneer heeft Oranje de beker?

Simon is vandaag blij met de eer, en met alle leuke reacties die hij krijgt. Maar ook krijgt hij een tv ter waarde van 3299 euro. "Een geweldig extraatje", noemt Simon het.

Het
Lees ook:
Het WK zit er bijna op, hoe kijken de hoofdpersonen erop terug?

Maarja, dan de belangrijkste vraag. Als Simon het allemaal dan zo goed weet, wanneer wordt óns Nederlands elftal dan eindelijk eens wereldkampioen? 2026? 2030? '34 misschien?

Helaas, Simon waagt zich niet aan een dergelijke voorspelling. "Haha, ik durf het echt niet te zeggen. Ronald Koeman is een goede bondscoach, misschien kan hij er straks een mooi geheel van maken."