Ga naar de inhoud
'Hing zielige verhalen op'

'Notoire oplichtster' opgepakt die zich uitgaf voor neuroloog en mannen geld aftroggelde

Archieffoto Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Laurens Van Putten

De politie in Breda heeft maandag een vrouw aangehouden die zich uitgaf voor neuroloog, maar geen enkele medische opleiding heeft gevolgd. Ook zou ze mannen die ze op datingsites had ontmoet voor soms tienduizenden euro's hebben opgelicht.

De 55-jarige vrouw wordt verdacht van oplichting, valsheid in geschrifte en identiteitsfraude. De politie spreekt over een 'notoire oplichtster'. Er zijn meerdere aangiften tegen haar gedaan.

'Medisch behandelaar van BN'ers'

Zo zou ze documenten van officiële instanties hebben aangepast en zich daarmee hebben voorgedaan als adviseur en medisch behandelaar van bekende Nederlanders en mensen in het buitenland. 

Op datingsites hing ze ondertussen zielige verhalen op, waarmee ze geld aftroggelde van mannen. Vermeende slachtoffers die aangifte tegen haar hebben gedaan, zeggen door haar voor tienduizenden euro's te zijn opgelicht. 

Politie
Lees ook:
Politie tapte maandenlang oplichters af: nu arrestaties in Engeland én Almere

Ook zou de vrouw met de identiteitspapieren van een overleden familielid in onder meer Breda en Den Haag panden hebben gehuurd om er te wonen, maar geen huur hebben betaald. 

Door de mand

De vrouw viel door de mand toen een verhuurmakelaar navraag deed bij een door haar opgegeven werkgever. Die bleek de vrouw helemaal niet in dienst te hebben. Daarop informeerde de verhuurmakelaar de politie. 

De vrouw heeft bekend. Ze moest gelijk de cel in, omdat ze nog een celstraf van een half jaar had staan omdat ze eerder voor soortgelijke praktijken was veroordeeld. Die zit ze nu uit.