Ga naar de inhoud
Tijdens vakantie op Bali

Tv-presentator Han Peekel op 75-jarige leeftijd overleden

Han Peekel op een foto van eerder dit jaar. Beeld © ANP / Jeroen Jumelet

Televisiemaker Han Peekel (75) is overleden. Zijn dochter heeft bevestigd dat hij tijdens zijn vakantie op het Indonesische eiland Bali is overleden aan hartfalen.

Peekels dochter Cato-Margo had het overlijden aanvankelijk aan De Telegraaf laten weten.

Han Peekel, geboren in 1947 in Rotterdam, begon zijn carrière in de jaren zestig als zanger van Nederlandstalige chansons. Hij presenteerde ook een programma bij Radio Veronica.

Wordt Vervolgd

Peekel werd landelijk vooral bekend toen hij televisieprogramma's begon te maken. Vooral Wordt Vervolgd van de AVRO, een programma over strips en tekenfilms, dat op televisie was van 1983 tot 1993. Hij maakte ook TV Monument, dat de laatste jaren door Omroep Max werd uitgezonden. Peekel was ook producent actief. In die rol maakte hij meer dan vierduizend programma's.

In 2016 werd de tv-persoonlijkheid weduwnaar. Hij vertelde daarover in deze video:

Emotioneel eerbetoon van Han Peekel aan zijn vrouw

Terwijl Han Peekel vocht voor zijn eigen leven, verloor hij zijn grote liefde Theya aan kanker.

Hij was met zijn zus naar Bali gereisd om zijn dochter Jojanneke te bezoeken, die daar woont. Zij meldt dat er is nog geprobeerd hem te reanimeren, maar voordat de ambulance hem naar een ziekenhuis kon brengen, overleed hij.

"Hij dacht met de familie daar een mooie kerst tegemoet te gaan", citeert de krant zijn dochter, "maar dat heeft dus niet zo mogen zijn."

Han
Lees ook:
Han Peekel brengt hommage aan overleden vrouw