Ga naar de inhoud
'Verkeerd vervoerd'

Politie neemt dieren Limburgse kerststal in beslag

Een alpaca (archieffoto) Beeld © iStock

De politie heeft in het Limburgse Arcen tien dieren in beslag genomen. De alpaca's, schapen, shetlandpony, ezel en geit moesten daar een kerststal opleuken, maar werden niet op de juiste manier vervoerd.

Voorvechters van dierenwelzijn hadden de politie erop gewezen dat de dieren door het dierenverhuurbedrijf in kwestie zonder schotten werden vervoerd, terwijl ze niet samen mogen reizen. De dieren worden nu nagekeken door een dierenarts, waarna wordt beslist waar ze naartoe gaan.

Anonieme tip

Dierenwelzijnsorganisatie House of Animals zegt samen met de Partij voor de Dieren Limburg in actie te zijn gekomen na een anonieme tip over de dieren. Het dierenverhuurbedrijf zou zich eerder ook al niet aan de wet- en regelgeving hebben gehouden. 

"Het blijft schokkend dat dit bedrijf van geen ophouden lijkt te weten", zegt House of Animals. De gemeente greep eerder ook al in bij dit bedrijf.

Er zijn dwangsommen opgelegd, maar die verhinderen de ondernemer niet de dieren aan meerdere kerststallen te verhuren.

De Limburgse Partij voor de Dieren vindt het volgens House of Animals sowieso een 'schande' dat een gemeente vergunningen verleent voor dergelijk gebruik van dieren.