Ga naar de inhoud
Onverwachte bevalling

Baby on board: Tamara bevalt tijdens KLM-vlucht van zoontje

Foto ter illustratie. Beeld © Alamy Limited / Dominic Lipinski

Tijdens een KLM-vlucht van Guayaquil in Ecuador naar Amsterdam werd onverwachts een baby geboren. Moeder en baby maken het goed.

Medische professionals hielpen bij de bevalling, vertelt een woordvoerder van KLM aan ANP. Om privacyredenen kan de luchtvaartmaatschappij verder geen informatie geven.

Opgenomen in ziekenhuis

Het Spaarne Gasthuis Haarlem Zuid meldt op de website dat deze week een moeder en een kindje, dat is geboren in een vliegtuig, opgenomen zijn geweest. De vrouw, Tamara, zou volgens het ziekenhuis met een vliegtuig onderweg zijn geweest van Ecuador naar Spanje, met als tussenstop Schiphol.

De vrouw zou geen idee hebben gehad dat ze zwanger was. "Enkele uren vóór de landing in Nederland kreeg zij last van haar buik en besloot ze naar het toilet te gaan. Tot haar grote verbazing had ze na twee persweeën ineens een baby in haar handen", is op de website van het ziekenhuis te lezen.

Na aankomst op Schiphol werden moeder en zoon met een ambulance naar het Spaarne Gasthuis Haarlem Zuid gebracht. "Zodra het mogelijk is zullen Tamara en Maximiliano verder reizen naar Madrid."

Japke
Lees ook:
Japke eerlijk over psychoses na bevalling: 'Wie bel je als je hoofd het niet goed doet?'

Bevallen tijdens een vlucht, hoe zit dat?

  • Over het algemeen krijgt de baby de nationaliteit van de moeder.
  • Statistisch gezien is er altijd wel een soort van arts aanwezig op een vlucht.
  • De gezagvoerder op de vlucht maakt een voorlopige geboorteakte met hierop de coördinaten waar het toestel precies vloog toen de baby ter wereld kwam.
  • Op 30 oktober 2006 werd al eens eerder een baby geboren tijdens een KLM-vlucht.

Bekijk ook: Bevalling in auto gefilmd: 'Een mooie nachtmerrie'

01:21
De 10-jarige Jayden heeft bij toeval gefilmd hoe zijn moeder beviel van zijn zusje. Dat gebeurde in de auto waarmee ze op weg waren naar het ziekenhuis. Zijn vader vond het filmpje zo bijzonder dat hij het online heeft gedeeld.