Ga naar de inhoud
Nederland

Verdachte meldt zich bij politie voor hacken Forumapp na aangifte Baudet

Beeld © ANP

De persoon (42) die een lek vond bij Forum voor Democratie heeft zich gemeld bij de politie. Door het lek lag de ledenadministratie op straat en waren de privégegevens van 92.901 leden en oud-leden in te zien.

Dat meldt het Openbaar Ministerie vandaag. 

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet deed eerder deze week aangifte bij de politie van het hacken van de computersystemen van de partij. 

Nieuwe
Lees ook:
Nieuwe app Forum lek: privégegevens alle 92.000 (oud-)leden op straat

Openheid van zaken

"Er zijn geen gronden om de man langer vast te houden en voor te geleiden bij de rechter-commissaris", stelt het Openbaar Ministerie. "Hij is daarom gisterenmiddag op last van de officier van justitie na verhoor heengezonden. Hij blijft wel verdachte. In zijn verhoor bij de politie heeft de verdachte openheid van zaken gegeven. Hij is niet eerder voor soortgelijke feiten met politie en justitie in aanraking geweest."

De politie verricht momenteel verder onderzoek en na afronding daarvan neemt het OM een vervolgbeslissing.

Thierry
Lees ook:
Thierry Baudet doet aangifte van hacken FvD-computersystemen

Lek bij Forum

Door het lek was de gehele ledenadministratie van Forum in te zien. Daarin staan de privégegevens van 92.901 leden en oud-leden. Het gaat onder meer om namen, woonadressen, telefoonnummers en rekeningnummers.

Het lek is gevoelig omdat het niet alleen om zeer (fraude)gevoelige gegevens gaat, maar ook omdat het van tienduizenden Nederlanders hun lidmaatschap van een politieke partij duidelijk maakt, iets dat velen juist geheim willen houden.

Het lek is door FvD gedicht voordat RTL Nieuws het verhaal publiceerde.