Ga naar de inhoud
Zaak uitgesteld

Van Meijeren (FvD) wil rechtszaak laten doorgaan, justitie vermoedt om media te ontwijken

Beeld © ANP

Vijf minuten voordat de rechtbank zou beslissen dat zijn strafzaak wordt uitgesteld, heeft Kamerlid Gideon van Meijeren (Forum voor Democratie) laten weten dat de zaak wat hem betreft tóch door zou kunnen gaan. Justitie vermoedt dat Van Meijeren dit bewust doet omdat hij geen media-aandacht voor zijn zaak wil.

De advocaat van Van Meijeren had gisteren juist om aanhouding van de zaak gevraagd. "Mijn voorgevoel is dat meneer met de openbaarheid aan het spelen is", zei de officier van justitie daarop.

De politierechter in Den Haag heeft de zaak aangehouden. "Ik heb me nu hier niet op voorbereid" , zei ze.

FvD'er
Lees ook:
FvD'er Van Meijeren nog niet voor de rechter voor rijden zonder rijbewijs

Van Meijeren moet zich voor de rechter verantwoorden voor het met zijn snorfiets door rood licht rijden zonder rijbewijs. Die was hem eerder door de rechter ontnomen nadat hij had geweigerd mee te werken aan een blaastest.

Hij weigerde die omdat hij zich naar eigen zeggen op dat moment door de politie geïntimideerd voelde. Van Meijeren heeft het idee dat hij de laatste tijd hinderlijk wordt achtervolgd en lastiggevallen door de politie.

Advocaat verhinderd

De advocaat van Van Meijeren had gisteren om aanhouding van de zaak gevraagd omdat hij vandaag verhinderd is door een andere zaak heeft die al langer gepland stond. Formeel moest de rechter daar tijdens de geplande zitting - om 09.45 uur - nog akkoord mee gaan.

Om 9.40 uur kwam er een mail binnen bij de rechtbank van Van Meijeren dat hij toch geen bijstand van zijn advocaat nodig dacht te hebben en de zitting daarom toch door kon gaan wat hem betreft.

FvD'er
Lees ook:
FvD'er Van Meijeren voor rechter voor rijden zonder rijbewijs

De officier van justitie antwoordde daarop te vermoeden dat Van Meijeren daarmee probeert om de pers te ontwijken. "Meneer lijkt nu een beetje te spelen met de openbaarheid om geen persaandacht te krijgen."

De zaak is uitgesteld tot 24 maart.