Ga naar de inhoud
Tot na de ochtendspits

Code geel voor dichte mist in Noord-Nederland, plaatselijk glad

Mist in het Brabantse Mierlo (archieffoto). Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Rob Engelaar

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor het noorden van het land. In Groningen, Friesland en Drenthe komt vanochtend plaatselijk dichte mist voor. Ook kan het lokaal glad worden.

Ook in Noord-Holland is het zicht door dichte mist beperkt.

De weerswaarschuwing geldt tot 10.00 uur, dus ook in de ochtendspits kan het weer voor problemen zorgen. In de noordelijke provincies kan het zicht minder zijn dan 200 meter.

Rest van het land

Meteoroloog Nicolien Kroon van Buienradar waarschuwt vooral voor mist in het midden, westen en noorden van het land.

Bekijk hier hoe het zicht bij jou in de regio is:

In het hele land gaat het licht vriezen, met temperaturen tot -3 graden. "Het kan door bevriezing van natte weggedeelten en rijp plaatselijk glad worden", waarschuwt Kroon. Voor de rest van het land is door het KNMI vooralsnog geen weerswaarschuwing afgegeven.

Bekijk hier de actuele grondtemperaturen:

 

Overdag blijft het in een groot deel van het land grijs en nevelig, zegt Kroon, met slechts af en toe zon. Langs de westkust kan een lichte winterse bui vallen. Het wordt ook kouder dan de afgelopen tijd, met in de middag maximaal 1 of 2 graden. In het noordoosten blijft de temperatuur ook in de middag rond het vriespunt steken. 

Ook in het weekend en begin volgende week blijft het winters weer, met in de middag temperaturen een paar graden boven het vriespunt en 's nachts lichte vorst.

Bekijk ook: Dit betekenen de verschillende weerswaarschuwingen

01:21
Het KNMI waarschuwt met code geel, oranje en rood voor gevaarlijk weer. Maar wat betekenen die codes?