Ga naar de inhoud
Veel meer lichtblauw

In stadion met 90.000 plekken zitten morgen maar 1400 Nederlanders

De Nederlanders die op de tribune zitten, zullen vel lawaai moeten maken. Beeld © ANP

Bij de kwartfinalewedstrijd op het WK tussen Nederland en Argentinië zullen vrijdag 1400 Nederlanders op de tribune zitten. Dat zegt een woordvoerder van de KNVB. Tegen de VS waren het er 1000. "Wel iets meer dus, maar we zullen in de minderheid zijn."

Er kunnen bijna 90.000 mensen in het Lusail-stadion in Al Daayen, waar de wedstrijd wordt gespeeld. Relatief gezien zal het oranje op de tribune nog moeilijker te vinden zijn dan tegen de VS, waar er weliswaar minder Nederlanders waren, maar dat was in een stadion waar 45.000 mensen in kunnen. 

Stadion kleurt lichtblauw

Behalve de 1400 Nederlanders zijn er uiteraard ook nog wel wat mensen met een andere nationaliteit die Nederland een warm hart toedragen, maar het stadion zal vooral lichtblauw kleuren vrijdag.

Bondscoach Louis van Gaal sprak na de wedstrijd tegen de VS nog de wens uit dat er meer oranje te zien zou moeten zijn op de tribunes om zijn jongens te steunen.

Maar een kaartje kopen is niet makkelijk en vooral niet goedkoop. Via de KNVB zijn geen tickets te koop, zegt de woordvoerder. Het gaat via de verkoopsite van wereldvoetbalbond FIFA. Degene die het gelukt is om zo een kaartje te kopen, hebben mazzel, want de wachttijd is meestal uren en als je er al door komt, is er bijna nooit iets beschikbaar.

Her en der worden nog wel kaarten doorverkocht, maar ook daar moet je flink je portemonnee voor trekken. De tickets zijn zeer gewild, dus onder de 750 euro is er niets te vinden. Ook reisbureautjes als Viagogo bieden tickets aan. Daar betaal je echt de hoofdprijs: de goedkoopste kaarten kosten meer dan 1100 euro per stuk.

Peperdure hotels

Voetbalfans die toch een kaartje hebben weten te bemachtigen, moeten de zogeheten Hayya-card aanvragen, een soort visum voor iedereen die Qatar tijdens het WK wil bezoeken. Als je vanuit Nederland komt, moet je uiteraard ook nog een vliegticket en hotelkamer zien te vinden. De meeste hotels zitten ramvol en als je als iets vindt, ben je zo meer dan 1000 euro per nacht kwijt. 

 Het duel tussen Oranje en Argentinië in de kwartfinales van het WK begint vrijdag om 20.00 uur Nederlandse tijd. 

Bekijk ook: Argentijnen over Máxima's support voor Oranje

01:30
Máxima juicht voor Nederland, wat vinden Argentijnen daarvan?