Ga naar de inhoud
Belastingvrij

Beloning 10.000 euro uitgeloofd voor gouden tip ontsnapte tbs'er Sherwin W.

Sherwin W. Beeld © Politie.nl

Er wordt een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de ontsnapte tbs'er Sherwin W.. Dat werd bekendgemaakt in het tv-programma Opsporing Verzocht. De 27-jarige W. is ook op de opsporingslijst van Europol gezet.

Het OM garandeert de tipgever anonimiteit: als iemand de precieze locatie van W. doorgeeft, komt zijn of haar naam niet in een dossier terecht. "Wél kunt u belastingvrij aanspraak maken op de beloning."

"Er lijken aanwijzingen te zijn dat hij in België is geweest, of nu nog is", zo werd ook gemeld.

Dodelijk slachtoffer

W. ontsnapte afgelopen juni samen met de 24-jarige Luciano D. uit de Pompekliniek in Nijmegen. Na een klopjacht van negen dagen werd Luciano D. in Den Haag aangehouden, maar W. is nog altijd voortvluchtig. Eerder werd hij al op de Nationale Opsporingslijst geplaatst.

Sherwin W. kreeg in 2019 5,5 jaar cel en tbs met dwangverpleging opgelegd. Dat was voor afpersing en een gewapende overval in Tilburg in 2015. Daarbij schoot hij een 48-jarige vader van drie kinderen neer, die daarbij om het leven kwam. W. was op die dag met verlof, omdat hij werd voorbereid op een terugkeer in de maatschappij. Als 17-jarige had hij jeugd-tbs gekregen voor doodslag.

Ontsnapte
Lees ook:
Ontsnapte tbs'er schoot eerder Mick (48) dood: broer 'geschokt en enorm alert'

Vorige week ontsnapte nog een tbs'er die in de Pompekliniek zat. Hij werd dezelfde dag aangehouden, maar wordt er wel van verdacht dat hij in de tussentijd een 27-jarige vrouw in Soest had neergestoken. De vrouw raakte daarbij zwaargewond. De 31-jarige man ontsnapte tijdens een verlof buiten de hekken van de kliniek aan zijn begeleider.

Nog meer tipgeld

In Opsporing Verzocht werd ook bekendgemaakt dat de politie een beloning van 15.000 euro uitlooft voor de gouden tip over de schutter die op zaterdagavond 29 oktober de 30-jarige Jaison Baptista Lopes Sanches doodschoot op een terras aan het Tiendplein in het centrum van Rotterdam. In het programma zijn beelden van de schutter getoond.

Verder wordt de beloning van 15.000 euro voor een gouden tip in het onderzoek naar de moord op Johnny Henriques verhoogd naar 20.000 euro, zo meldt de politie. Hij werd op zaterdagavond 25 april van dichtbij neergeschoten op de Jacob van Heemskerckstraat in Dordrecht.

Ontsnapte
Lees ook:
Ontsnapte tbs'er al maanden zoek, zo wordt er naar hem gezocht