Ga naar de inhoud
Inzittenden VW Golf verdacht

Politie geeft beelden vrij van brandstichting crisisopvang Someren

De bijrijder, verdacht van brandstichting, stapt uit de VW Golf. Beeld © Politie

De politie verdenkt twee inzittenden van een auto ervan brand te hebben gesticht in de beoogde crisisopvang voor asielzoekers in de kampeerboerderij aan De Hoof in Someren. Het zou gaan om de inzittenden van een VW Golf, waarbij de bijrijder de brand zou hebben aangestoken.

Dat zou hij hebben gedaan door brandbare vloeistof uit een jerrycan bij de boerderij te gieten en vervolgens in brand te steken, zegt de politie, die beelden van de brandstichting deelt.

De boerderij was tijdens de brandstichting op 24 november nog niet in gebruik als noodopvang voor 450 asielzoekers. Hoewel het gebouw zwaar beschadigd raakte, vielen er geen slachtoffers.

Vuurbalachtige flits

Op door de politie gepubliceerde beelden is te zien hoe een auto komt aanrijden met twee inzittenden. Een van hen stapt uit om met een jerrycan naar de boerderij te lopen en daar brand te stichten, wat leidde tot een vuurbalachtige flits. Vervolgens stapt deze persoon weer in en rijdt de auto weg. Bekijjk de beelden in deze tweet:

De bestuurder stak af en toe een sigaretje op, waardoor hij nu en dan zichtbaar wordt. De politie vraagt mensen die het duo of de auto – een Volkswagen Golf type 4 – herkennen, dit door te geven.

Beveiliging opgeschroefd

Na het incident is de beveiliging van het gebouw flink opgeschroefd. De opvang van asielzoekers gaat intussen gewoon door.

Tegenstanders
Lees ook:
Tegenstanders van komst asielzoekers Someren: 'Brand is triest'