Ga naar de inhoud
Toedracht onbekend

Motorrijder overleden na botsing met politieauto

De motorrijder overleed na de botsing Beeld © SQ Vision

Een motorrijder is overleden na een botsing met een politieauto in Eindhoven. Dat gebeurde rond het middaguur, op de Dr. Cuyperslaan. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog onduidelijk.

Op foto's is veel schade te zien aan met name de linkervoorkant van de politieauto. Op de weg ligt een kapotte lantaarnpaal, die uit de grond is gereden. 

Omdat het onderzoek nog in volle gang is, wordt er niet gecommuniceerd over de toedracht. Een politiewoordvoerder laat weten 'nergens op vooruit te willen lopen zolang het beeld nog niet compleet is'. Hij spreekt van een 'complex onderzoek'. 

Het is dus nog niet bekend of de politieauto met grote spoed onderweg was en daarom hard reed. Ook is niet duidelijk of er zwaailichten en sirenes aan stonden op het moment van het ongeluk. 

Andere eenheid doet onderzoek

Nabestaanden van de motorrijder zouden ook nog niet op de hoogte zijn gebracht, daarom wordt er ook nog geen informatie over de identiteit van het slachtoffer gegeven. 

Een andere eenheid doet onderzoek naar wat er precies is gebeurd. Dat is de Afdeling Verkeersongevallen Analyse van politie Zeeland - West Brabant. Dat is gebruikelijk en moet voor een objectief onderzoek zorgen, aldus de politie.