Ga naar de inhoud
In meerdere steden

Explosie bij afhaalrestaurant Rotterdam, keten eerder doelwit

De politie doet onderzoek bij de vestiging van het restaurant in Rotterdam. Beeld © W.Duivestein & Media TV

Opnieuw is een vestiging van het Surinaamse afhaalrestaurant Lobi BBQ het doelwit geworden van een explosie. Vannacht rond 01.30 uur ging een explosief af bij een restaurant aan de Claes de Vrieslaan in Rotterdam-West. Er raakte niemand gewond.

De politie laat weten het verband te onderzoeken met eerdere explosies en beschietingen. De afgelopen weken zijn bij vestigingen van Lobi BBQ in Dordrecht, Rotterdam en Den Haag explosieven geplaatst of is een vestiging beschoten. Er waren nooit slachtoffers. 

Vestiging Dordrecht gesloten

Burgemeester Wouter Kolff sloot vorige week voor twee weken het afhaalrestaurant aan de Spuiweg in Dordrecht dat een paar dagen daarvoor werd beschoten en waar een explosief werd geplaatst. Hij deed dat om 'de openbare orde te herstellen'.

Tientallen
Lees ook:
Tientallen horecazaken doelwit van kogels en explosies

Vorige week is een 19-jarige man uit Capelle aan den IJssel in Den Haag is aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het plaatsen van explosieven en beschietingen van de vestigingen van Lobi BBQ en zit voorlopig vast. De politie vermoedt een verband, maar het onderzoek loopt nog.

Mogelijk meer aanhoudingen

Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Volgens de politie gedroeg de Capellenaar zich verdacht in de omgeving van de Haagse vestiging van de keten. Of hij iets met de incidenten in Rotterdam en Dordrecht te maken heeft is nog onduidelijk.