Ga naar de inhoud
Verdachte zwaargewond

Politie Rotterdam schiet man neer na mesaanval op drie mensen

Drie slachtoffers en de verdachte zijn naar het ziekenhuis gebracht. Beeld © W. Duivestein & Media TV

De politie heeft in Rotterdam een 19-jarige verdachte neergeschoten nadat die drie mensen had neergestoken, onder wie een politieagent. Dat laat een woordvoerder van de politie weten. De steekpartijen speelden zich af op de Molenlaan in Rotterdam-Hillegersberg.

De gewonde politieagent was afgekomen op een melding van een steekpartij in een woning. Bij dat incident, dat rond 18.30 uur gebeurde, raakte een 53-jarige vrouw gewond. Nadat zij de achtertuin in gevlucht was, schoot een omwonende haar te hulp, meldt de politie. Deze 44-jarige man werd eveneens door de verdachte gestoken.

Verdachte zwaargewond

Toen de politie bij het huis aankwam, kwam de verdachte met het mes op één van de agenten af en stak hem neer. Daarop schoot de andere agent de verdachte neer, die daardoor zwaargewond raakte.

Alle vier de gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. De forensische opsporing van de politie Den Haag en de Rijksrecherche gaan het incident onderzoeken onder leiding van het Openbaar Ministerie. Dat is gebruikelijk als een agent iemand verwondt met een dienstwapen.