Ga naar de inhoud
Snel ter plaatse

Jongen (17) verdacht van brandstichting: fotografeerde natuurbranden

Eén van de branden waarvoor de jongen (17) nu is opgepakt. Beeld © SQ Vision Mediaprodukties

Een 17-jarige jongen uit het Brabantse Geldrop wordt verdacht van het meerdere keren in brand steken van natuurgebied De Groote Heide, vlak bij zijn woonplaats. De jongen liep onder meer tegen de lamp omdat hij elke keer erg snel ter plaatse was om foto's en video's te maken van de branden.

Het natuurgebied De Groote Heide, dat tussen Geldrop, Waalre en Heeze ligt, stond deze zomer meerdere keren in brand. Op 15 juli ontstond er zelfs op vijf verschillende plekken brand. De branden lagen op nog geen 70 meter afstand van elkaar langs een zandpad.

Beelden van de brand

De politie denkt nu te weten wie de aanstichter is: een 17-jarige jongen die steeds vrij snel na het ontstaan van de brand aanwezig was in het natuurgebied om beelden te maken van de brand. "Dit bleek ook uit de beelden die wij op zijn mobiele telefoon hebben ingezien", schrijft de politie.

Of hij deze beelden maakte om te verkopen aan bijvoorbeeld media, kan de politie niet zeggen.

Nederland
Lees ook:
Nederland moet 20 procent besparen op gebruik van drinkwater

De politie laat weten dat de hulpdiensten er destijds snel bij waren zodat een grotere brand 'met grote gevolgen voor mens en natuur' voorkomen kon worden.

De verdachte voldeed ook aan een eerder opgegeven signalement. Tegen hem wordt nu een dossier opgemaakt, de officier van justitie moet besluiten of de jongen voor de rechter moet verschijnen.