Ga naar de inhoud
Twee dagen werk

Van honden tot spelcomputers: dit zijn de mooiste surprises van 2022

Dit zijn de beste surprises van 2022. Beeld © RTL Nieuws

Meer dan 500 inzendingen en duizenden stemmen: dit jaar heeft Nederland de handen weer uit de mouwen gestoken voor de jaarlijkse RTL Nieuws-verkiezing voor 'De mooiste surprise van Nederland'.

Honden, paarden, turnhallen en zelfs een complete reconstructie van de Titanic. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een surprise van gemaakt. De grote winnaars zetten we hieronder op een rijtje.

Meeste stemmen

De 12-jarige Lynn kreeg veruit de meeste stemmen. Voor een klasgenootje heeft ze een hond-surprise gemaakt van theedozen en een mop. Het is pas de tweede surprise die ze ooit heeft gemaakt. Ze was er wel twee dagen mee bezig en kreeg maar een beetje hulp van de vriendin van haar vader.

Waarom ze voor een hond koos? "Ik heb zelf twee honden, dus ik dacht: ik ga gewoon een hond maken." Haar klasgenootje krijgt de surprise vandaag in handen, dus het is nog even spannend wat die ervan vindt. Lynn is wel onder de indruk van de hoeveelheid stemmen. "Wow, dat is echt heel veel!" Samen met haar moeder had ze een oproepje op sociale media geplaatst om stemmen te verzamelen.

Nog meer kunstwerken

Lynn heeft dan misschien de meeste stemmen gekregen, maar ze is zeker niet de enige met een mooie surprise. De 11-jarige Jasmijn, bijvoorbeeld, heeft een replica van de Titanic gemaakt, inclusief ijsberg. Tussen de populaire inzendingen zit ook een levensgrote spelcomputer, gemaakt door de 9-jarige Channing (met een beetje hulp van zijn broer).

Wat
Lees ook:
Wat is de slechtste slogan van het jaar? De stembussen zijn geopend

De 9-jarige Zoey heeft op slimme wijze een turnhal nagemaakt voor een klasgenoot die zes uur per week turnt. En de laatste eervolle vermelding is voor de 8-jarige Viënna, die qua stemmen op de hielen van Lynn zat met haar Pikachu surprise.