Ga naar de inhoud
Auto's en drugs ingenomen

Tilburger verdacht van witwassen 7 miljoen euro in anderhalf jaar tijd

Foto ter illustratie. Beeld © ANP

De politie heeft deze week een 31-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van het witwassen van miljoenen euro's. En mogelijk blijft het daar niet bij.

Dinsdag bezocht de politie een woning, een autobedrijf en meerdere garageboxen vanwege een onderzoek van het Team Financiële Opsporing. Daarbij werd ook een 31-jarige verdachte aangehouden.

Die zou digitaal geld hebben witgewassen voor criminelen, hij was volgens de politie een 'bankier van de onderwereld'. In anderhalf jaar tijd zou hij maar liefst 7 miljoen euro hebben witgewassen, een groot deel daarvan (meer dan 3 miljoen) zelfs in de afgelopen zes maanden.

Cijfers
Lees ook:
Cijfers bevestigen: meer criminele verdachten op vakantieparken

Volgens de politie blijft het mogelijk niet bij dit bedrag. "Het onderzoek naar de onder andere gevonden digitale informatie is nog in volle gang en de politie sluit daarom ook niet uit dat het witgewassen geldbedrag nog groter wordt."

Negen auto's en veel drugs

In de woning van de verdachte nam de politie 'digitale informatie' in beslag. Daarnaast werden ook negen auto's en meerdere dure horloges in beslag genomen.

In een auto in een van de onderzochte garageboxen werden tientallen kilo's hasj aangetroffen. De straatwaarde zou ruim 6 ton zijn. De politie onderzoekt nog van wie de drugs zijn. "De eigenaar krijgt echter de hasj niet terug, want die is vernietigd."

Ex-agent
Lees ook:
Ex-agent aangehouden voor witwassen van 4,2 miljoen euro
RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.