Ga naar de inhoud
Bergschenhoek

Ontsnapte tbs'er kreeg mogelijk hulp: drie mensen aangehouden

Een ontsnapte tbs'er stak in Soest een vrouw neer Beeld © Casper Huurdeman

De politie heeft drie mensen uit Bergschenhoek opgepakt die ervan worden verdacht de tbs'er die deze week ontsnapte, te hebben geholpen. Het gaat om een 38-jarige vrouw, een 19-jarige man en een 16-jarige jongen.

De 31-jarige tbs'er ontsnapte woensdag tijdens een begeleid verlof toen hij in winkelcentrum in Nijmegen liep. Hij ging er rond 11.00 uur vandoor en rende samen met een handlanger in de richting van een parkeerplaats, waar ze vermoedelijk in een auto zijn gestapt.

Spoor

De politie zegt niet te weten welke richting de vluchtauto opreed. Ook is niet duidelijk hoe de politie op het spoor van de drie is gekomen en wat hun rol zou zijn geweest. Wel is bekend dat de ontsnapte tbs'er later werd aangehouden in Bergschenhoek, de plek waar de drie verdachten vandaan komen.

Ontsnapte
Lees ook:
Ontsnapte tbs'er verdacht van neersteken vrouw in Soest, slachtoffer (27) zwaargewond

Hij wordt ervan verdacht eerder die middag in Soest een 27-jarige vrouw te hebben neergestoken in haar woning. Later werd duidelijk dat dat zijn partner of ex-partner was. Enkele uren later hield een speciaal politieteam de ontsnapte tbs'er aan in Bergschenhoek. Hij wordt verdacht van poging tot moord of doodslag.

De man zat sinds 2018 vast in de Nijmeegse Pompekliniek voor doodslag. Hij bracht een vrouw in Rotterdam om het leven en kreeg daarvoor acht jaar cel en tbs opgelegd.

Bekijk ook: Er zitten 1460 mensen in een tbs-kliniek, zo werkt tbs

03:45
Een tbs'er op verlof die een ernstig misdrijf pleegt, of een crimineel die tbs met dwangverpleging krijgt opgelegd. Hoe vaak gebeurt het, wat betekent het, en hoe werkt tbs?