Ga naar de inhoud
Elfde keer

Man zonder rijbewijs botst op tegenligger zonder rijbewijs

Archieffoto. Beeld © ANP

De politie heeft in Vlaardingen na een botsing twee automobilisten staande gehouden die allebei geen rijbewijs hebben. Een van hen, een 21-jarige man uit Rotterdam, werd voor de elfde keer betrapt op rijden zonder rijbewijs. Hij was onder invloed van drugs.

Agenten spraken gisteren tegen het einde van de middag op de Vlaardingerdijk de Rotterdammer vanuit hun auto aan op zijn rijgedrag. Toen hij weg wilde rijden sloeg de motor af, waarop de agenten het kenteken door hun systeem haalden.

Toen bleek dat de eigenaar van de auto al tien keer eerder was aangehouden voor rijden zonder rijbewijs. 

Achtervolging

De politie gaf een stopteken, maar de man uit Rotterdam sloeg op de vlucht. Tijdens de achtervolging kwam hij in botsing met een tegenligger. Beide auto's raakten total loss. De auto van de Rotterdammer is in beslag genomen.

De tegenligger bleek ook geen geldig rijbewijs te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal. Een van de auto's kwam door het ongeluk ook in aanraking met de politieauto. Die raakte licht beschadigd.

18-jarige
Lees ook:
18-jarige voor achttiende keer betrapt op rijden zonder rijbewijs

Het kan nog gekker: in augustus 2020 betrapte de politie van het Rotterdamse Delfshaven een man voor de achttiende keer in twee jaar tijd op rijden zonder geldig rijbewijs. De zeventiende keer dat hij dat deed was twee weken daarvoor.