Ga naar de inhoud
Grooming

Tien jaar cel geëist tegen Hilversummer voor misbruik 17 minderjarige meisjes

Beeld © ANP

Justitie heeft een gevangenisstraf geëist van tien jaar tegen 39-jarige man uit Hilversum, die zeventien meisjes tussen de 12 en 16 jaar oud zou hebben misbruikt. De man zocht online contact, waar hij de meisjes aanzette tot seksuele handelingen voor de webcam. Dat filmde hij en die opnames verspreidde hij vervolgens.

Bovendien had hij met drie van zijn slachtoffers ook fysiek seksueel contact. Ook dat filmde hij. Hij wordt niet alleen verdacht van ontucht met minderjarigen, maar ook van het maken en verspreiden van kinderporno.

Gwen
Lees ook:
Gwen werd als kind misbruikt, nu wil ze laten zien hoe grooming eruitziet

Het misbruik vond plaats tussen januari 2019 en mei 2021. Het contact verliep via Whatsapp, Instagram en Snapchat.

Jonge meisjes beschadigd

De gevolgen van de strafbare feiten zijn groot en dat rekent het Openbaar Ministerie de verdachte zwaar aan. "Puur uit eigen belang en enkel en alleen voor zijn eigen lust heeft de verdachte een groot aantal jonge meisjes beschadigd", vertelt de officier van justitie. "Hij heeft ernstig misbruik gemaakt van hun jeugdigheid, onervarenheid en kwetsbaarheid."

Julia
Lees ook:
Julia (12) leert kinderen én ouders over de andere kant van sociale media

Justitie denkt dat de man eigenlijk behandeld zou moeten worden in een tbs-kliniek, maar omdat hij niet meewerkte aan het onderzoek kan dat niet. Daardoor pakt de strafeis extra hoog uit.