Ga naar de inhoud
Steekpartij

Ontsnapte tbs'er verdacht van poging tot moord of doodslag

De ontsnapte man stak in Soest een 27-jarige vrouw neer. Beeld © ANP

De 31-jarige tbs'er uit de Pompekliniek in Nijmegen die woensdag ontsnapte en in Soest een 27-jarige vrouw neerstak, wordt maandag voorgeleid voor poging tot moord dan wel doodslag, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

De politie heeft vrijdag laten weten dat er een relatie is tussen de verdachte en het slachtoffer en dat wordt uitgegaan van partnergeweld.

De vrouw is meerdere keren gestoken, zegt een politiewoordvoerder. "Hoeveel en waar is daderwetenschap, en die laten we graag bij het onderzoek. We praten over een buitengewoon ernstig geweldsincident."

De toestand van de vrouw is stabiel. Ze verkeert volgens de politie buiten levensgevaar.

Kon
Lees ook:
Kon tbs'er uit Pompekliniek (te) makkelijk vluchten? 'Er is altijd een risico'

Nazorg

"Er is vanuit de politie en gemeente zorg en nazorg aan alle direct betrokkenen omdat het incident ook veel doet met direct betrokkenen en omwonenden", zegt de politiewoordvoerder.

Burgemeester van Soest Rob Metz zegt mee te leven met het slachtoffer en haar familie. "Zodra dat mogelijk is zal ik nagaan of het slachtoffer behoefte heeft aan mijn bezoek, maar nu laten we haar rustig werken aan haar herstel. Ik ga zeker ook de wijk in om te horen hoe het met de omwonenden gaat die dit allemaal hebben meegemaakt."

Aangehouden

Een speciaal opsporingsteam van de politie wist de verdachte woensdagmiddag in Bergschenhoek bij Rotterdam aan te houden. De man zat sinds 2018 vast voor doodslag. Hij bracht een vrouw in Rotterdam om het leven en kreeg daarvoor acht jaar cel en tbs opgelegd.

Bekijk ook: Zo werkt tbs

03:45